Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Dec.2017, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa se sastao s bolivijskim predsednikom u Vatikanu

Papa Franja je danas u Vatikanu primio bolivijskog predsednika Eva Moralesa i razgovarali s kojim je razgovarao o "temama od zejdničkog interesa, saopštio je Vatikan.

Ovo je peti papin sastanak s Moralesom otkako je izabran za poglavara Katoličke crkve, a u narednih mesec dana će posetiti Čile i Peru. Morales je papu pozdravio sa "Brate papo, dobar dan".

"Sastanak sa bratom papom mi daje snagu i čini da se više angažujem oko najnapuštenijih ljudi", napisao je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Morales na Tviteru posle polusatnog razgovora.

On je odao priznanje svom "bratu papi Franji, kao i uvek solidarnom, humanom i za integraciju".

Morales je pred novinarima opravdavao "dijalog" Bolivije i Čilea, u kom se u nedelju održava drugi krug predsedničkih izbora.

"Imamo mnogo zajedničkih tema kao susedi. Imamo obavezu da budemo u stalnom dijalogu", rekao je Morales.

Bolivija i Čile se spore oko obeležavanja stogodišnjice bolivijskog gubitka 120.000 kvadratnih kilometara teritorije i 400 kilometara obale posle Pacifičkog rata protiv Čilea, od 1879. do 1883.

Od tada Bolivija, najsiromašnija zemlja Južne Amerike i bez izlaza na more, neprestano zahteva taj izlaz, bez kog njena ekonomija trpi.

Tokom posete Boliviji u julu 2015, papa se založio za "razumna i pravedna" rešenja sukoba "među bratskim narodima". Prema njegovim rečima, dijalog o "temi mora je nezamenljiv".

Evo Morales, prvi domorodački predsednik zemlje i zastupnik radikalne levice na kontinentu, dobio je od suda pravo da se nadmeće za četvrti predsednički mandat.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Papa sa Moralesom: "Brate, papo, dobar dan" FOTO

Izvor: B92, 15.Dec.2017

Vatikan -- Papa Franja sastao se u Vatikanu s bolivijskim predsednikom Evom Moralesom, a razgovarali su o "temama od zejdničkog interesa, saopštio je Vatikan...Ovo je peti papin sastanak s Moralesom otkako je izabran za poglavara Katoličke crkve, a u narednih mesec dana će posetiti Čile i Peru....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.