POLEMIKA NA TVITERU! Premijerka poručila Fon Kramonovoj: Shvatam da je i za vas Kosovo Srbija, ja to zaista cenim

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2021, 05:35

POLEMIKA NA TVITERU! Premijerka poručila Fon Kramonovoj: "Shvatam da je i za vas Kosovo Srbija, ja to zaista cenim"

Ana Brnabić odbrusila glavnoj lobistkinji za nezavisno tzv. Kosovo

Na tviteru se večeas razvila polemika između premijerke Ane Brnabić i strane lobistkinje Viole fon Kramon. Predsednica Vlade joj je poručila da obrati pažnju na prava Srba na Kosovu, što joj i jeste posao.

Fon Kramonova je pisala o vladavini zakona, navodeći da to podrazumeva jednak tretman za sve, a potom je tendenciozno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poručila premijerki Brnabić da razgovara sa ljudima u Nedeljicama.

I understand that for you also, Kosovo is Serbia (considering how much you are focused on central Serbia while being EP rapporteur for Kosovo*), and I do truly appreciate it. Your support is unexpected, but welcome. https://t.co/59t99jEibM

— Ana Brnabic (@anabrnabic) November 30, 2021

- Shvatam da je i za vas Kosovo Srbija (s obzirom na to koliko ste fokusirani na centralnu Srbiju dok ste izvestilac EP za tzv. Kosovo), i ja to zaista cenim. Vaša podrška je neočekivana, ali dobrodošla - poručila je Ana Brnabić.

Still, instead of #Nedeljice please take more notice about the fact that there is 30% increase in the number of attacks against Serbs in KiM in 2021 alone, and that Monastery Visoki Dečani is one of the most endangered heritage sites in Europe. We can work on that together.

— Ana Brnabic (@anabrnabic) November 30, 2021

- Ipak, umesto Nedeljice obratite pažnju na to da je samo u 2021. godini na KiM povećan broj napada na Srbe za 30 odsto, kao i da je manastir Visoki Dečani jedan od najugroženijih spomenika kulture u Evropi. Možemo zajedno raditi na tome - zaključila je premijerka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.