Izvor: KraljevoPress.com, 22.Avg.2011, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo može da se desi samo u Srbiji!?

(Foto: @milos_matic)
- Ovo može da se desi samo u Srbiji (This can happen only in Serbia (near Kraljevo, Serbia), naziv je fotografije koju je danas, na društvenoj mreži Twitter, objavio korisnik Miloš Matić.
Fotografija je snimljena u okolini Kraljeva i treba da upozori nadležne da se malo više pozabave problematikom pružnih prelaza, sa ili bez signalizacije, naročito u slučaju kada postavljena signalizacija ne odradi svoj deo posla. Istovremeno, ovo je i poziv građanima na opreznost, jer i drugi faktori, osim ljudskog, mogu da budu krivci za eventualnu tragediju.
Ipak, prema podacima "Železnice Srbije", od 202 nesreće koje su se na putnim prelazima ili na otvorenoj pruzi dogodile u prethodne dve i po godine, to javno preduzeće bilo je uzročnik samo u jednom incidentu, ali tada niko nije nastradao.
U Srbiji inače ima 2.138 pružnih prelaza, a tek na svakom petom postoje rampa, branici, polubranici i ostala potrebna oprema.
Vozači, oprez!
1. Smanjite brzinu kod prelaska pružnog prelaza, čak i kada je rampa podignuta
2. Ako pregled nije dobar, potpuno zaustavite auto i krenite tek kada ste sigurni da nema voza
3. Posebno povedite računa noću
4. Ne dozvoljavajte deci da sama prelaze pružne prelaze
5. Ukoliko je rampa spuštena, nikako je nemojte zaobilaziti

Nastavak na KraljevoPress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KraljevoPress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KraljevoPress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.