Organizacija povezana sa IS ispalila raketu na Izrael

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Organizacija povezana sa IS ispalila raketu na Izrael

Organizacija Sinajska provincija, povezana s Islamskom državom, juče je, u saopštenju postavljenom na Tviteru, preuzela odgovornost za ispaljivanje rakata tipa "grad" na Izrael.

Izraelske bezbednosne snage rekle su nešto ranije da su dve rakete pale na otvoreno područje u regionu Negev na jugu Izraela. Štete i povreda nije bilo.

Oglasile su se sirene za vazdušnu uzbunu kraj granice Pojasa Gaze nakon čega su bezbednosnee snage počele da traže projaktile.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Obe rakete su posle locirane. Izrael u međuvremenu i dalje sprovodi mere visoke pripravnosti zbog terorističkih napada na Sinaju ove nedelje i zatvorio je jutros jedan put blizu izraelsko egipatske granice.

Jedan od napada u Egiptu izveden je samo četiri kilometra od granice s Izraelom, rekao je jedan izraelski oficir.

U znak odgovora izraelska vojska je pojačala obaveštajni rad u tom podfručju. Strahujući od prelivanja sukoba iz Egipta, izraelska armija pojačala je prisustvo na granici s tom zemljom nakon što su u sredu desetine ljudi ubijene u terorističkim napadima.

Odgovornost za napade, na čijoj su meti bili egipatski vojnici, preuzela je organizacija Ansar Bajt al-Makdis, povezana s Islamskom državom, podsećaju izraelski mediji i dodaju da je u znak odgovora izraelska vojska razmestila dodatne vojnike i da operiše u visokoj pripravnosti. Armija nadgleda sukobe u Egiptu koristeći bespilotne letelice, javio je izraelski radio.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Organizacija bliska ID kriva za rakete na Izrael

Izvor: B92, 04.Jul.2015

Organizacija Sinajska provincija, povezana s Islamskom državom, preuzela je odgovornost za ispaljivanje rakata tipa "grad" na Izrael...Izraelske bezbednosne snage rekle su nešto ranije da su dve rakete pale na otvoreno područje u regionu Negev na jugu Izraela. Štete i povreda nije bilo...Oglasile...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.