Izvor: Radio 021, 28.Jan.2020, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS zabrinut zbog napada na N1

Predstavnik OEBS-a za medije Arlem Dezir izrazio je danas zabrinutost zbog današnjeg sajber-napada na portal televizije i aplikaciju N1 u Srbiji.

Dezir navodi na "Tviteru" da su napadi onesposobljavanjem pristupa nekoj medijskoj kući  (DDoS) "neprihatljivi i škode slobodi medija".

"Pozivam na hitnu istragu ovog incidenta", napisao je Dezir.

Fabrici: N1 važan glas u informisanju građana Srbije

Šef delegacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Evropske unije (EU) u Beogradu Sem Fabrici rekao je da Evropska unija veruje u pluralitet glasova i da televizija N1 predstavlja važan glas u informisanju građana Srbije.

"Podržavamo pluralizam i informisanje gradjana. Treba ojačati pluralizam glasova", rekao je Fabrici tokom obeležavanja Dana zaštite podataka o ličnosti.

On je, kako prenosi N1, napomenuo da ne želi da ulazi u komercijalna pitanja televizije, ali da pluralizam treba da se povećava a ne smanjuje.

Televizija N1 je danas saopštila da je njen portal bio meta sajber-napada zbog čega nekoliko sati nije bilo moguće čitati vesti na tom sajtu ni na aplikaciji, o čemu više OVDE.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Incident

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.