OEBS osudio napad na jedinog Srbina u selu Drenovčić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 14:54

OEBS osudio napad na jedinog Srbina u selu Drenovčić

Misija OEBS-a na Kosovu osudila je danas pretnje usmerene protiv 67-godišnjeg Srbina povratnika iz sela Drenovčić u opštini Klina.

Ta organizacija je na svom Tviteru objavila da takvi incidenti izazivaju ozbiljnu zabrinutost među povratnicima.

"Takvi incidenti izazivaju ozbiljnu zabrinutost među povratničkom zajednicom i zahtevaju punu odgovornost institucija. Kosovska policija je pokrenula istragu i nadamo se njenom brzom rešavanju", napisao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je OEBS.

U utorak je u selu Drenovčić, na svom imanju, sekirom napadnut povratnik Đorđije Đorović.

Đorovića, koji je i jedini Srbin u tom selu, dva Albanca upozorila su da je linija do koje sme da prilazi seosko groblje, a kasnije u večernjim satima došli su do njegove kuće i pretili mu ubistvom.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Misija OEBS na Kosovu osudila pretnje Srbinu povratniku

Izvor: Danas, 27.Maj.2020

Misija OEBS na Kosovu osudila je danas pretnje upućene Srbinu povratniku u selo Drenovčić u kosovskoj opštini Klina i upozorila da takvi incidenti zahtevaju punu pažnju nadležnih institucija.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.