Izvor: Radio 021, 10.Avg.2020, 15:23

Novosadski aktivista napadnut na Bulevaru Evrope, zamerio se zbog "tvitovanja"

Aktivista i student Pravnog fakulteta u Novom Sadu, govornik na protestu protiv režima Milan Vujić, pretučen je kasno sinoć na Bulevaru Evrope i trenutno se nalazi u Kliničkom centru Vojvodine.

Ovo za 021.rs kaže njegov otac Milenko Vujić i dodaje da Milan čeka operaciju na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju u KCV zbog povreda glave.

Milan je sinoć oko 22:30 vozio bicikl Bulevarom Evrope, kad su ga dvojica muškaraca zaustavila iz automobila. On je stao misleći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je neko ko ga poznaje, kaže Milenko Vujić.

"Zamerili su mu da je na Tviteru napisao nešto protiv liste broj sedam na izborima, a potom je dobio udarac u glavu. To je moglo da se dogodi samo za vreme kampanje, moguće je da poznaje ljude sa te liste, ali i on tvrdi da nikoga nikad lično nije targetirao. Posle udaranja je došla hitna pomoć i prevezla ga u Urgentni centar, a u tom trenutku dolazi policija i uzima izjave", priča Milenko Vujić, otac pretučenog Milana, koji je i ambasador Evropske demokratske mreže mladih.

Kako dodaje, čini se da je policija već, uz pomoć napadnutog dečka, identifikovala napadača.

"Policija je profesionalno obavila svoj posao. Ovo je sigurno politički motivisano. On nije član stranke, ali je govorio na protestu i aktivno učestvuje u javnom govoru", navodi njegov otac za 021.

Vujić je naveo kako je napadač na njega članke stranke Istina, koja je ušla u Skupštinu Novog Sada. Ova manjinska stranka je najoštrije osudila napad na Vujić i zatražila da se utvrdi identitet učesnika. Oni demantuju da imaju bilo kakve veze sa napadom.

Dodajmo da je u međuvremenu napadač na Vujića priveden, o čemu više OVDE.

Reakcije stranaka i organizacije koje su osudile napad, možete da pročitate OVDE.

Inače, Milan Vujić je, kako je 021 izveštavao, govorio na protestu "Jedan od pet miliona" 18. januara u Novom Sadu.

Podsetimo, i Milenko Vujić bio je nedavno povređen, kada ga je udario automobil, a tom prilikom mu je ukraden i novčanik. On je bivši potpredsednik Nove stranke.

Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novosadski aktivista pretučen na Bulevaru Evrope, napadač iz stranke lažnih Vlaha

Izvor: Luftika.rs, 10.Avg.2020

Građanski aktivista, student novosadskog Pravnog fakulteta i jedan od govornika na antirežimskim protestima Milan Vujić, pretučen je kasno sinoć na Bulevaru Evrope i trenutno se nalazi u Kliničkom centru Vojvodine.. Milenko Vujić, Milanov otac, za 021 dodaje da njegov sin čeka operaciju na Klinici...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.