Novi Sad

Novosadski aktivista pretučen na Bulevaru Evrope, napadač iz stranke lažnih Vlaha

Građanski aktivista, student novosadskog Pravnog fakulteta i jedan od govornika na antirežimskim protestima Milan Vujić, pretučen je kasno sinoć na Bulevaru Evrope i trenutno se nalazi u Kliničkom centru Vojvodine.

Milenko Vujić, Milanov otac, za 021 dodaje da njegov sin čeka operaciju na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju u KCV, zbog povreda glave koje je zadobio u sinoćnjem incidentu.

Milan je sinoć oko 22:30 vozio bicikl Bulevarom Evrope, kad su ga dvojica muškaraca zaustavila iz automobila. On je stao misleći da je neko ko ga poznaje, kaže Milenko Vujić.

“Zamerili su mu da je na Tviteru napisao nešto protiv liste broj sedam na izborima, a potom je dobio udarac u glavu. To je moglo da se dogodi samo za vreme kampanje, moguće je da poznaje ljude sa te liste, ali i on tvrdi da nikoga nikad lično nije targetirao. Posle udaranja je došla hitna pomoć i prevezla ga u Urgentni centar, a u tom trenutku dolazi policija i uzima izjave”, priča Milenko Vujić, otac pretučenog Milana, koji je i ambasador Evropske demokratske mreže mladih.

Kako dodaje, čini se da je policija već, uz pomoć napadnutog dečka, identifikovala napadača.

“Policija je profesionalno obavila svoj posao. Ovo je sigurno politički motivisano. On nije član stranke, ali je govorio na protestu i aktivno učestvuje u javnom govoru”, navodi njegov otac za 021.

Vujić je naveo kako je napadač na njega član stranke Istina, koja je ušla u Skupštinu Novog Sada. Ova manjinska stranka je najoštrije osudila napad na Vujić i zatražila da se utvrdi identitet učesnika. Takođe, izričito demantuju da imaju bilo kakve veze sa napadom.

U međuvremenu, napadač na Vujića je priveden.

Protiv 22-godišnjaka će biti podneta krivična prijava za nanošenje telesnih povreda, kažu u policiji, bez davanja inicijala osumnjičenog.

Na pitanje 021 da li poznaje muškarca koji ga je napao, Milan Vujić kaže da ga i te kako zna.

“To mi je drug iz detinjstva i i nije mi jasno šta se dogodilo da digne ruku na mene. On se nalazi na izbornoj listi stranke Istina na lokalnim izborima. Kad je krenuo da mi prilazi, ja sam zaista mislio da je želeo da mi se javi jer se dugo nismo videli. Nisam očekivao batine. Ne sećam se ni šta sam pisao, ali znam da njega nikad nisam imenovao. Šta god da je video na društvenim mrežama, izgleda da je čekao da me vidi negde pa da to nešto ‘dođe na naplatu'”, priča Milan Vujić.

Podsetimo, i Milenko Vujić bio je nedavno povređen, kada ga je udario automobil, a tom prilikom mu je ukraden i novčanik. On je bivši potpredsednik Nove stranke.

Miroslava je pokušala sve da iščupa sina iz kriminala, a onda su ga našli u lokvi krvi. Tu je počela njihova najveća borba

Čitajte Luftiku na Google vestima

92 Shares
Share via
Copy link