Ništa od kolone, za Radulovića Đilas nije opcija

Izvor: B92, 28.Sep.2017, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od "kolone", za Radulovića Đilas nije opcija

Beograd -- Lider pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović objavio je na Tviteru da za njega i njegov pokret saradnja sa Draganom Đilasom na gradskim izborima nije moguća.

Ime bivšeg gradonačelnika se sve češće spominje u medijima u kontekstu predstojećih izbora u Beogradu, a nakon što je lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvoren za razgovore sa Đilasom, Radulovićeva poruka je novi znak da ni na ovim izborima neće doći do ujedinjenja tzv. "građanske opozicije".

Kako je naveo Radulović, saradnja sa Đilasom nije moguća jer je "uzrok svih problema u Srbiji partokratija".

"Partokratija i bratija su nam pojele državu, otele društvo, uništile institucije. Partokratija nije nastala dolaskom SNS-a na vlast. SNS radi isto ono što su radili pre njih. Samo 'bolje'. Bolje za njih, gore za građane. Saradnja sa partokratijom koja je bila na vlasti, sada se preobukla, pa bi ponovo, jer je SNS gori od njih, za DJB nije opcija", naveo je Radulović.

Lider pokreta DJB takođe je na svom profilu naveo da se Đilasu "zbog novca" otvara prostor u medijima.

"Kada imate novac, kada su vam stranke dužne novac, kada su novi ljudi zarad novca koga nemaju spremni da vam daju prostor da se vratite. Kada su mediji kojima takođe treba novac, spremni da zarad njega krenu u kampanju za vas, pa počinju da vas promovišu kao nadu i promenu. Kada vas vlast promoviše kao svog glavnog protivnika, daje naslovne stranice, govori o vama, stvara prostor da se vratite. Neće moći", naveo je Radulović.

Podsetimo, Saša Janković je rekao da je sa Đilasom moguća saradnja i da je on jedan od "prihvatljivih kandidata".

Analitičari i pojedini opozicioni lideri su više puta izneli stav da su beogradski izbori prva prilika za pobedu nad, od 2012. godine neprikosnovenim naprednjacima,

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.