Nije me briga da li ste završili srednju školu: Prvi čovek Tesle traži radnike preko Tvitera

Izvor: B92, 07.Feb.2020, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije me briga da li ste završili srednju školu": Prvi čovek Tesle traži radnike preko Tvitera

Njujork -- Osnivač Space iks i direktor kompanije Tesla Ilon Mask u potrazi je za radnicima i pritom ga nije briga za stepen obrazovanja kandidata.

"Pridružite se Odeljenju za razvoj veštačke inteligencije u Tesli! Odgovaraćete direktno meni, a sastajaćemo se ili slati uzajamno mejlove/poruke gotovo svaki dan", napisao je Mask na svom Tviter profilu.

Budući da je Mask poznat kao pomalo ekscentričan, traženje zaposlenih putem društvene mreže nije iznenađujuće, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali ono što jeste je potraga za radnicima bez diplome.

"Doktorat definitivno nije uslov. Nije me briga ni jeste li završili srednju školu", napisao je šef Tesle. Umesto diplome, proizvođač električnih automobila traži nekog s "dubokim razumevanjem veštačke inteligencije" te iako je "obrazovanje nebitno", svi kandidati moraju da prođu zahtevan test kodiranja, dodao je, a potrebni su mu stručnjaci za veštačku inteligenciju kako bi razvijali autonomna vozila u Tesli.

Ovo nije prvi put da Ilon Mask izjavio da fakultetska diploma zapravo nije važna. "Ako je neko završio težak fakultet, to može biti indikacija da ce ta osoba biti sposobna da učini velike stvari, ali to nije nužno kao što nam pokazuju ljudi poput Bila Gejtsa, Lerija Elison ili Stiva Džobsa. Oni nisu diplomirali, ali ko god da dobije priliku da ih zaposli, to bi bila odlicna ideja", rekao je 2014 godine.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mask traži radnike na Twitteru: Ne zanima me da li ste završili školu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Feb.2020

NJUJORK - Osnivač kompanije "Space X" i direktor kompanije "Tesla" Elon Mask u potrazi je za radnicima i pri tome ga nije briga za stepen obrazovanja kandidata.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.