Najava iz Folksvagena: Električni automobili koštaće kao obični modeli (FOTO)

Izvor: BKTV News, 21.Apr.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava iz Folksvagena: Električni automobili koštaće kao obični modeli (FOTO)

Iz kompanije Folksvagen najavili su da će vozila iz nove generacije električnih automobila, koja će na tržište od 2020. godine, imati slične cene kao njihovi modeli sa konvencionalnim motorima.

Cilj je da vozila na struju budu što prostupačnija prosečnom kupcu, što će dovesti do masovnije upotrebe električnih automobila.

VW Just Showcased an All-Electric Car That Goes a Staggering 311 Miles on One Charge.#electric #car pic.twitter.com/AdanD4RjX5 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

U razgovoru sa novinarima na sajmu automobila u Šangaju, šef Folksvagenovog odeljenja za razvoj električnih automobila, Kristijan Senger, izjavio je da je postignut značajan napredak u smeru sniženja cene vozila na struju koja su danas preskupa za većinu potencijalnih kupaca.

"Sniženje sadašnjih cena modela na struju do nivoa automobila sa klasičnim benzinskim ili dizel motorima predstavljaće revoluciju u automobilskoj industriji jer će električni modeli moći da postepeno zamene vozila sa konvencionalnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem", rekao je Senger za 'Car Advice'.

Dodaje je da je VW potrebno da izgradi novi imidž nakon dizel skandala iz 2015. i da je lansiranje serije pristupačnih električnih modela prilika da ovaj proizvođač promeni negativnu sliku o njemu u javnosti.

Fully-electric zero emission vehicle: the #VW brand presents the new concept car I.D. CROZZ. #AutoShanghai pic.twitter.com/4v8bJJqado

Takođe, poznati proizvođač planira da do 2025. godišnja proizvodnja i prodaja modela na struju dostigne tri miliona vozila, a jedini način da se se ovaj cilj realizuje jeste da se kupcima ponudi razumna prosečna cena električnog automobila.

Folksvagen je u poslednjih pola godine predstavio tri koncepta budućih modela na struju – ID hečbek na sajmu u Parizu 2016, ID Buzz mini-van u Detroitu početkom 2017. i najnoviji ID Crozz krosover na aktuelnom auto-salonu u Šangaju.

NAJNEOBIČNIJA VRATA IKAD: Predstavljen superautomobil Qoros K-EV (FOTO, VIDEO)

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.