NEZAPAMĆEN SKANDAL U IZMIRU: Hakovali sistem za pozivanje na molitvu, pa pustili ovu pesmu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2020, 20:39

NEZAPAMĆEN SKANDAL U IZMIRU: Hakovali sistem za pozivanje na molitvu, pa pustili ovu pesmu (VIDEO)

Portparol vladajuće stranke Omer Čelik je na Tviteru "oštro osudio" ovaj incident i naveo da će biti pronađeni počinioci.

Turske vlasti pokrenule su danas istragu nakon što je u Izmiru hakovan sistem za pozivanje na molitvu, pa je sa minerata nekoliko džamija puštana italijanska antifašistička pesma "Bela ćao".

Ta antifašistička himna je emitovana juče posle podne umesto poziva na molitvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji se emituje pet puta dnevno, a ovaj snimak je objavljen i na društvenim mrežama.

Lokalni ogranak turskih vlasti zaduženih za verska pitanja potvrdio je sinoć na Tviteru ovaj incident i najavio otvaranje unutrašnje istrage i podnošenje prijave policiji.

- "Bela ćao" je emitovana nakon što su nepoznate osobe sabotirale i ilegalno hakovale sistem poziva na molitvu - precizira se u saopštenju.

Tužilaštvo u Izmiru je otvorilo istragu o tom incidentu koja će obuhvatiti i korisnike društvenih mreža osumnjičene za "negiranje verskih vrednosti".

Incident se dogodio u jeku ramazana, muslimanskog meseca posta, i u trenutku kada su džamije zatvorene zbog pandemije korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.