Mask: Twitter izgubio polovinu prihoda od reklama

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 16.Jul.2023, 20:29

Mask: Twitter izgubio polovinu prihoda od reklama

I dalje smo u negativnoj finansijskoj situaciji zbog pada od oko 50 odsto reklamnih prihoda i velikog opterećenja duga“, napisao je američki milijarder na Twitteru u odgovru na upit jednog korisnika koji je davao strateške predloge za tu društvenu mrežu.

Mask je rekao da Twitter treba da se vrati u pozitivnu sferu poslovanja pre nego što „bude imao luksuz da pravi neke promene“.

Promene koje je Mask preduzeo posle preuzimanja kontrole nad >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Twitterom su izazvale nezadovoljstvo korisnika mreže, kao i oglašivača.

U maju je kompanija „Insider Intelligence“ navela da predviđa da će Twitter zaraditi manje od tri milijardi dolara 2023, što je otprilike trećina zarade iz 2022. godine.

Od tada je Mask objavio više informacija koje se nisu dopale korisnicima mreža kao što je ona početkom jula da namerava da ograniči čitanje tvitova na 10.000 dnevno za proverene naloge, odnosno one koji plaćaju, a na 1.000 za druge i čak na 500 za nove naloge.

Nekoliko dana kasnije on je objavio da će aplikacija „TweetDeck“ koju uglavnom koriste informacioni profesinalci, narednih meseci biti rezervisana za proverene naloge, odnosno one korisnike koji plaćaju.

Promene su uvedene u trenutku kada Threads aplikacija koju je lansirala kompanija Meta, matična kompanija Facebooka, kao konkruencija Twitteru, prešla granicu od 100 miliona korisnika za samo pet dana od svog pokretanja 5. jula.

Radi se o prvoj većoj pretnji platformi Tviter koja je oslabljena od kada je Mask otkupio.

Broj korisnika Tredsa je još daleko manji nego što ih ima Twitter, a to je između 200 i 350 miliona korisnika, prema procenama. Međutim aplikacija Meta može da računa na sinergiju sa vrlo popularnom platformom podele slika Instagram, koja ima oko dve milijarde aktivnih korisnika.

Prezentacija Tredsa izgleda gotovo identično kao rivalski Twitter, čak do plave oznake za verifikovane naloge. Za razliku od Twittera gde je jedini krterijum za dodelu te oznake ulaz u pretplatnu obavezu Treds proverava da li su ti verifikovani nalozi zaista nalozi osobe čije ime je na njima naznačeno.

Ilon Mask je krenuo u kontra napad i preko advokata matičnke kompanije Twittera, „XCorp“, poslao je pismo Meti u kome kompaniju optužuje da je prekršila industrijske tajne i pravo na intelektualnu svojinu.

Matična kompanija Facebooka, na čijem čelu je Mark Zakerberg, optužena je da je regrutovala „desetine“ bivših zaposlenih u Twitteru, prema dokumentu objavljenom na informacionom sajtu Semafor. Meta je demantovala te optužbe.

Izvor: Beta
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Twitter u prepolovio prihode od reklama!

Izvor: ItRešenja.com, 17.Jul.2023, 00:58

Ilon Mask je objavio da je Twitter, koji je relativno skoro kupio (u oktobru 2022 godine) za 44 milijarde dolara, izgubio otprilike polovinu prihoda koje je zarađivao od reklama. „I dalje smo u negativnoj finansijskoj situaciji zbog pada od oko 50 odsto reklamnih prihoda i velikog opterećenja duga“,...

Nastavak na ItRešenja.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.