Kurti: Radujemo se što se policajci vraćaju kućama

Izvor: B92, 26.Jun.2023, 11:42

Kurti: Radujemo se što se policajci vraćaju kućama

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti potvrdio je danas da su trojica pripadnika tzv. Kosovske specijalne policije pušteni iz pritvora.

''Potvrđujemo da su trojica kidnapovanih policajaca puštena. Iako smo radosni što su se vratili svojim porodicama, ova otmica predstavlja ozbiljno kršenje ljudskih prava i mora biti ukorena. Agresija srpske strane mora da se smatra odgovornom'', napisao je Kurti na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tviteru.

Ranije danas sud u Kraljevu je potvrdio optužnicu protiv trojice pripadnika tzv. Kosovske specijalne policije, koji su uhapšeni uboko na teritoriji Srbije 14. juna, te će se oni braniti sa slobode.

"Nakon što je sproveden prethodni postupak i podignuta optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu protiv osumnjičenih lica B.S., R.Z. i Š.M. zbog po jednog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348. st. 4. u vezi st. 2 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika, vanpretresno veće Višeg suda u Kraljevu je potvrdilo optužnicu protiv navedenih okrivljenih i donelo rešenje kojim je okrivljenima ukinut pritvor", navodi se u saopštenju Višeg suda u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVAJ ČOVEK NE ZNA KAD JE DOSTA Nakon što su kosovski policajci pušteni da se brane sa slobode, Kurti zahteva: Srbija mora biti UKORENA (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023

Ranije danas sud u Kraljevu je potvrdio optužnicu protiv trojice pripadnika tzv. Kosovske specijalne policije, koji su uhapšeni uboko na teritoriji Srbije 14. juna, te će se oni braniti sa slobode...Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti potvrdio je danas da su trojica pripadnika...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"ZAKASNELA, ALI VEOMA DOBRA VEST" Rama: Puštanje kosovskih specijalaca iz pritvora otvara put ka deeskalaciji i dijalogu

Izvor: Blic, 26.Jun.2023

Albanski premijer Edi Rama poručio je danas da je puštanje trojice pripadnika tzv. Kosovske specijalne policije iz pritvora ''dobra vest'', jer ''otvara put ka deeskalaciji i dijalogu''.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.