Izvor: RTS, 18.Apr.2021, 16:32

Krivokapić: Uskoro termin potpisivanja Ugovora sa SPC

Vlada Crne Gore spremna je za potpisivanje Ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, razgovarao sam sa patrijarhom Porfirijem napisao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić na Tviteru.
Krivokapić je napisao da će termin potpisivanja ugovora uskoro biti usaglašen.

"Ovo pitanje ne sme biti predmet politizacije ili podmetanja, ne bi li se ostvario koji politički poen. Ako je SPC zadovoljna, nije mi jasno što su nezadovoljni neki koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se danas predstavljaju njenim zaštitnicima", napisao je Krivokapić.
Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta pozvao je prethodno Krivokapića da bez odlaganja potpiše ugovor sa SPC.
"Pozivam Zdravka Krivokapića da sa Srpskom pravoslavnom crkvom bez odlaganja potpiše temeljni ugovor koji mu je dostavljen prošle nedelje. Vreme nam curi", napisao je Knežević na Tviteru.
Pozivajući se na nezvanična saznanja, "Borba" je objavila da je ugovor Krivokapiću predao visoki službenik Patrijaršije SPC u manastiru Ždrebaonik, uz prisustvo vladike Joanikija.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ ODGOVORIO KNEŽEVIĆU: Da li je Vlada Crne Gore spremna da potpiše ugovor sa SPC-om?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021

Krivokapić se izjasnio da je Vlada Crne Gore spremna na potpisivanje ugovora sa SPC..Vlada Crne Gore spremna je za potpisivanje Ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), saopštio je danas premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić...On je na Tviteru naveo da je razgovarao s patrijarhom SPC Porfirijem...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.