ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ ODGOVORIO KNEŽEVIĆU: Da li je Vlada Crne Gore spremna da potpiše ugovor sa SPC-om?

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2021, 16:34

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ ODGOVORIO KNEŽEVIĆU: Da li je Vlada Crne Gore spremna da potpiše ugovor sa SPC-om?

Krivokapić se izjasnio da je Vlada Crne Gore spremna na potpisivanje ugovora sa SPC

Vlada Crne Gore spremna je za potpisivanje Ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), saopštio je danas premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je na Tviteru naveo da je razgovarao s patrijarhom SPC Porfirijem i najavio da će termin potpisivanje ugovora uskoro biti usaglašen.

- Ovo pitanje ne sme biti predmet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << politizacije ili podmetanja, ne bi li se ostvario koji politički poen. Ako je SPC zadovoljna, nije mi jasno što su nezadovoljni neki koji se danas predstavljaju njenim zaštitnicima - napisao je Krivokapić.

Влада ЦГ је спремна за потписивање Уговора са СПЦ. Разговарао сам са Његовом Светошћу Патријархом Српским г.г. Порфиријем и ускоро ћемо усагласити термин потписивања Уговора. Ово питање не смије бити предмет политизације или подметања, не би ли се остварио који политички поен.1/2 pic.twitter.com/k7OMgjWqsA

— Zdravko Krivokapić (@profKrivokapic) April 18, 2021

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević pozvao je ranije danas Krivokapića da bez odlaganja potpiše temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

- Pozivam Zdravka Krivokapića da sa Srpskom pravoslavnom crkvom bez odlaganja potpiše temeljni ugovor koji mu je dostavljen prošle nedelje. Vreme nam curi - napisao je Knežević na Tviteru.

Позивам Здравка Кривокапића, да без одлагања, са Српском православном црквом потпише темељни уговор који му је достављен прошле недјеље...Вријеме нам цури.

— Milan Knežević (@MilanKnezevic80) April 18, 2021

Podgorička "Borba" objavila je prethodno, pozivajući se na nezvanična saznanja, da je ugovor Krivokapiću predao visoki službenik Patrijaršije SPC u manastiru Ždrebaonik, uz prisustvo vladike Joanikija.

Kako se navodi, ugovorom bi se zaštitila sva prava vernika i imovine koja pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim eparhijama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivokapić: Uskoro temeljni ugovor Crne Gore i SPC

Izvor: Danas, 18.Apr.2021

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je da je Vlada spremna za potpisivanje Ugovora sa SPC.

Nastavak na Danas...

Crna Gora u pola dva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Apr.2021, 14:07

Počela javna rasprava o tužilačkim zakonima - iz vlasti saopštili da su našli politički dogovor, za tužilacku organizaciju predložena rešenja neprihvatljiva. Premijer Krivokapić saopštio da je Vlada spremna za potpisivanje Ugovora sa SPC kojim bi se zaštitila prava vjernika i imovine SPC

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.