Kraj jedne ere za Twitter: 280 znakova svima

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 09.Nov.2017, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj jedne ere za Twitter: 280 znakova svima

Od juče je mogućnost dvostruko dužeg tvita dostupna svim korisnicima, čime je Twitter odustao od jedne od svojih najprepoznatljivijih karakteristika

Nakon nešto više od mesec dana testiranja na određenoj grupi korisnika, od juče je svim korisnicima dostupna testirana mogućnost – Twitter je, naime, nakon desetak godina odustao od ograničenja dužine tvitova na 140 znakova. Od sada svi tviteraši koji pišu >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << latinicom imaju mogućnost da se izraze u dvostruko dužih 280 znakova.

Proširenje tvitova neće dobiti korisnici s japanskog, kineskog i korejskog govornog područja jer se kod njih, zbog prirode jezika i pisma, nije ni do sada u većoj meri osetilo ovo ograničenje. Tokom testiranja primećeno je da su oni tviteraši koji su mogli da pišu do 280 znakova tu mogućnost koristili dok je bila nova, kako bi je isprobali. Nakon toga vratili su se svojim uobičajenim navikama i pisali uglavnom sa manje od 140 znakova.

Do sada je ovo ograničenje uticalo na tek oko 9% tvitova na engleskom jeziku, a s proširenjem na 280 znakova sputano je bilo tek njih oko 1%. Ova će promena (iako je retki zaista koriste) olakšati komunikaciju i osloboditi korisnike „okova“, no zadržaće prepoznatljivu tviterašku kratku formu izražavanja – nadaju se u Twitteru.

Izvor: bug.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.