Ješić: Mleko je neispravno, situacija alarmantna

Izvor: Večernje novosti, 18.Feb.2013, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ješić: Mleko je neispravno, situacija alarmantna

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Goran Ješić otkrio je na svom Twitter profilu da je dobio prve rezultate istraživanja mleka i da je situacija alarmantna. Ješić je objasnio da je hrana neispravna i da očekuje da se mleko povuče iz prodaje.- Dobio sam večeras rezultate prvog istraživanja mleka! Moja je obaveza da do utorka dok ne stignu ostale analize budem kooperativan. Zvaničan stav biće saopšten najkasnije do srede - napisao je visoki funkcioner DS-a. Ješić je objasnio da u ovom slučaju nisu životinje bolesne, već da je hrana neispravna, što je od septembra i javni podatak. On je istakao da je situacija alarmantna. - Afla toksin potiče iz hrane, ovaj put kukuruza, a nema razloga da ga nema u mesu - objasnio je Ješić. - Situacija je alarmantna, ne vidim razlog niti privatni interes da se mleko ne povuče iz prodaje.Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je prošle nedelje da je od 300 obrađenih uzoraka, 272 uzorka pokazalo potpunu bezbednost ove namirnice, a da je 28 uzoraka na granici dozvoljenih vrednosti afla toskina.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ješić: Mleko je neispravno, situacija alarmantna

Izvor: Ekologija.rs, 19.Feb.2013, 08:58

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu otkrio je na svom Twitter profilu da je dobio prve rezultate istraživanja mleka

Nastavak na Ekologija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.