Iran: Da Amerika greškom nije oborila svoj dron, naš nisu

Izvor: RTS, 19.Jul.2019, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Da Amerika greškom nije oborila svoj dron, naš nisu

Zamenik ministra spoljnih poslova Irana Abas Arakči demantovao je da je Iran izgubio bespilotnu letelicu u Ormuskom moreuzu nakon što su Sjedinjene Američke Države saopštile da je brod američke mornarice "uništio" iranski dron.
Abas Arakči je na Tviteru napisao da nisu izgubili nikakvu bespilotnu letelicu u Ormuskom moreuzu niti bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gde drugde.

"Brinem se da je razarač 'Bokser' oborio američki dron greškom!",  napisao je Arakči na svom Tviter nalogu, aludirajući na američki ratni brod u tim strateškim vodama, prenosi Rojters.
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u četvrtak da je dron leteo na oko 1.000 metara od razarača "Boksera" i da je ignorisao "višestruke pozive da se povuče" nakon čega je iranski dron uništen u Ormuskom moreuzu.
Tramp je izjavio da je u pitanju još jedna neprijateljska akcija Irana, pozivajući druge zemlje da osude, kako je naveo, iranske pokušaje da naruši slobodu plovidbe i globalne trgovine u strateškim morskim putevima Persijskog zaliva, javila je agencija.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Iran: Da Amerika greškom nije oborila svoj dron, naš nisu

Izvor: OkRadio.rs, 19.Jul.2019

Zamenik ministra spoljnih poslova Irana Abas Arakči demantovao je da je Iran izgubio bespilotnu letelicu u Ormuskom moreuzu nakon što su Sjedinjene Američke Države saopštile da je brod američke mornarice "uništio" iranski dron. Abas Arakči je na Tviteru napisao da nisu izgubili nikakvu bespilotnu...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.