Ipak je živ; Održali minut ćutanja, a onda je usledio šok...

Izvor: B92, 30.Nov.2022, 01:09

Ipak je živ; Održali minut ćutanja, a onda je usledio šok...

Zbog lažne poruke o smrti bivšeg kancelara Franca Vranickog objavljene na Tviteru, odbor austrijskog parlamenta odao je u utorak minut ćutanja.

Predstavnica Socijaldemokrata (SPO), koja i sama ne koristi aktivno Tviter, obaveštena je porukom preko aplikacije Vocap o smrti bivšeg kancelara, rekao je portparol stranke agenciji DPA.

Poslanička grupa SPO je potom zatražila da Odbor za socijalnu politiku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je upravo počeo sa radom, minutom ćutanja oda počast bivšem lideru stranke. Nekoliko minuta kasnije, poslanik je shvatio grešku i rekao da je bivši kancelar Vranicki još uvek živ. Vranicki (85), bio je austrijski savezni kancelar od 1986. do 1997. godine. Lažnu vest je na Tviteru objavio korisnik naloga koji se predstavio kao ministar poljoprivrede Norbert Točnig

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Austrijski parlament održao minut ćutanja za poslanika koji je još živ

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2022

U austrijskom parlamentu održan je minuta ćutanja zbog navodne smrti nekadašnjeg kancelara Franca Vranickog.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.