Ilon Musk najavio tužbu protiv Microsofta

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Apr.2023, 10:58

Ilon Musk najavio tužbu protiv Microsofta

Vlasnik društvene mreže Twitter Elon Musk zapretio je u četvrtak tužbom protiv kompanije Microsoft, nakon što je optužio tog tehnološkog giganta da koristi podatke Twittera bez dozvole.

Obučavali su nezakonito, koristeći podatke Twittera. Vreme je za tužbu”, napisao je u tvitu Musk, misleći na Microsoftovo korištenje Twitterove aplikacije za obuku u programima veštačke inteligencije.

Musk je dao izjavu nakon što je Microsoft objavio da će ukloniti >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Twitter sa svoje platforme za korporativno oglašavanje.

Ranije je iz Microsofta saopšteno da njena platforma za oglašavanje neće podržavati Twitter počev od utorka naredne sedmice, što bi za posledicu imalo to da kupci oglasa ne bi mogli da pristupe svojim Twitter nalozima putem Microsoftovog alata za upravljanje društvenim mrežama, navodi BBC.

S druge strane, Microsoft je naveo da drugi kanali poput Facebooka, Instagrama i LinkdIna, ostaju dostupni na njihovoj platformi.

Otkinuti Twitter bazu podataka, demonetizovati je i zatim prodati naše podatke drugima nije dobitno rešenje”, istakao je Musk.

Otkako je kupio Twitter za 44 milijarde dolara u oktobru, Musk je smanjio radnu snagu za gotovo 80 posto i nastojao da poveća finansije kompanije kroz mere koje uključuju naplatu korisnicima za verifikaciju “plave kvačice”.

Poslednjih mjeseci, velike kompanije, uključujući Apple, navodno su zaustavile oglašavanje na platformi zbog zabrinutosti oko načina na koji je sadržaj moderiran na stranici.

Govoreći za BBC prošle sedmice, Musk je rekao da je Twitteru bilo ostalo samo nekoliko meseci života u trenutku kada ga je kupio, i dodao da su se “skoro svi oglašivači vratili ili rekli da će se vratiti” na Twitter.

Musk je istakao da bi Twitter mogao da bude profitabilan do drugog kvartala 2023. i da bi bio spreman da proda kompaniju ako se pojavi “pravi kupac”.

Izvor: Agencije

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.