Haradinaj Vučiću: Ne koristi humanitarnu krizu! (FOTO)

Izvor: Mondo, 02.Jul.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj Vučiću: Ne koristi humanitarnu krizu! (FOTO)

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas je na Twitteru poručio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne koristi "humanitarnu krizu" za destabilizaciju severa Kosova.

Na severu KiM su zatvorene prehrambene prodavnice, butici, ugostiteljski objekti, te da su čak i taksisti obustavili rad, a da ne rade ni pekare ni benzinske stanice.

Privrednici na ovaj potez odlučili zbog toga to su onemogućeni da rade nakon uvođenja taksi.

Stigli Haradinajevi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kamioni na sever, nude robu (FOTO)

Haradinaj za to optužuje vlast u Beogradu i navodi da se stvara lažna humanitarna katastrofa.

Haradinaj je od srpskog predsednika zatražio da ne pokušava da realizuje, kako je ocenio, svoj obmanjujući scenario destabilizacije severnog Kosova.

"Dragi Aleksandre Vučiću preporučujem Vam da ne ostvarujete vaš poznati prevarantski scenario da biste destabilizovali sever Kosova. Lažna 'humanitarna kriza' nikada neće poslužiti kao štit za tvoje destabilizirajuće ciljeve i Vi ćete biti odgovorni", napisao je Haraidnaj.

On je na Facebooku napisao da se danas susreo sa ambasadorima "velike petorke" i šeficom kancelarije EU koje je informisao o opredelenju vlade na čijem je čelu za "vladavinu reda i zakona" na severu Kosova.

Dear @avucic, I urge you NOT to implement your well-known deceptive scenario to destabilize northern #Kosovo. The fake "humanitarian crisis" will never serve as a shield for your destabilization aims & you will be held accountable.

— Ramush Haradinaj (@haradinajramush) July 2, 2019
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Haradinaj: Pisao sam Vučiću, nema razloga za krizu, takse ostaju

Izvor: Blic, 02.Jul.2019

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj poslao je, kako je rekao, pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiciću u kome ga prakticno optužuje da je zbog taksi napravio plan veštačkog izazivanja humantarne krize i destabilizovanja severa Kosova i Metohije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.