HAMAS POTVRDIO VELIKI GUBITAK, IZRAEL LIKUJE: Pogledajte ko su ubijeni lideri palestinskog pokreta iz Pojasa Gaze (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 23:17

HAMAS POTVRDIO VELIKI GUBITAK, IZRAEL LIKUJE: Pogledajte ko su ubijeni lideri palestinskog pokreta iz Pojasa Gaze (FOTO)

Likvidirani su u žestokom bombardovanju Pojasa Gaze

Izraelska armija objavila je imena ubijenih komandanata Hamasa. Oni su stradali u raketnim napadima koje je Izrael izveo na Pojas Gaze.

Ranije je rečeno da su vazduhoplovne snage Izraela u saradnji sa Šin Betom locirale i likvidirale palestinske vojne lidere Hamasa. Kasnije je Hamas potvrdio ovu informaciju, da bi to na kraju potvrdile i izraelske snage.

IDF: The following names are six additional Hamas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << terrorists who were killed over the past dayhttps://t.co/3PJTClLiLl pic.twitter.com/51QnqBYCmN

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) May 12, 2021

Ubijeni komandanti su identifikovani kao: Basem Isa, komandant gradske brigade Hamasa u Gazi; Džama Tahla, šef njene sajber komande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe;

Džamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odeljenju za proizvodnju municije; Hazem Hatib, glavni inženjer Hamasa u odeljenju za municiju; Sami Radvan, vođa Hamasovog tehničkog obaveštajnog odseka; Valid Smali, odgovoran za industrijsku opremu u odeljenju za proizvodnju oružja Hamasa.

- Pored toga, ubijeno je još 10 operativaca iz Hamasovog odseka za proizvodnju i istraživanje i razvoj oružja - saopštio je Šin Bet u izjavi.

Neki od ubijenih komandanata navodno su bili bliski Muhamadu Dejfu, vođi vojnog krila Hamasa iz brigada Iz ad-Din al-Kasam.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.