Godinama se spremao za maraton, ali kada je došao do cilja sačekalo ga je brutalno otrežnjenje (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 07.Apr.2017, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godinama se spremao za maraton, ali kada je došao do cilja sačekalo ga je brutalno otrežnjenje (FOTO, VIDEO)

Srceparajući snimak prikazuje momenat kada je profesionalni trkač Geri Robinson prošao famozni finiš i srušio se od premora samo da bi shvatio da je trčao u pogrešnom smeru.

Sportista iz Vankuvera u Kanadi Geri Robinson, bio je dočekan ovacijama i aplauzom kada je završio Barkli Maraton, ali već sledećeg trenutka iluzija je srušena.

"It's a story for the ages." -Laz to @gary_robbins, 6 secs off cutoff and DNFed for coming in on wrong trail. #BM100 https://t.co/iSPOw480jG >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pic.twitter.com/mo7ivJXQeW

"Išao sam u pogrešnom smeru", ciknuo je u očaju držeći se za glavu.



Njegova supruga Linda je bezuspešno pokušavala da ga uteši dok je on drhtao na zemlji od razočaranja i umora.

Robinsove strahove je potvrdio organizator koji je objasnio da je Gari skrenuo sa kursa trke na poslednje dve milje, te je zbog toga diskvalifikovan.

Samo 15 takmičara, uključujući i ovogodišnjeg pobednika, uspelo je da završi maraton za manje od 60 sati.

John Kelly and @gary_robbins finish loop 1. #BM100 pic.twitter.com/RFajKuQuxJ

Baksuzni sportista se nadao da će biti prvi Kanađanin koji je ikada završi Barkli maraton na sto milja, koji se održava svake godine od 1986. godine i smatra se jednim od najteže savladivih trka na svetu, ali nije imao sreće.

From our archives: Gary Robbins started running to change his lifestyle at 27. #bm100 https://t.co/TFRabvlkaH pic.twitter.com/P7tmTwft1e

Sportisti su trčali 32 kilometra kroz divljinu tenesijevog državnog parka, sa samo dva stajališta, a po pravilima takmičenja, zabranjena je svaka upotreba satova ili bilo kakve navigacije, što objašnjava njegov debakl.

The epic & sad conclusion to the Barkley Marathons: One finisher, Gary Robbins misses cut-off by 6 seconds https://t.co/15LUBYfDcW #BM100 pic.twitter.com/0tAwn5kegc

"U jednom trenutku,  video sam dve opcije, da li da se vratim na planinu, ili da nađem još snage u sebi i završim trku. Nisam osvojio Barkli maraton, a to je samo moja krivica. Ova fatalna greška od dve milje, dugo će me proganjati", rekao je Robinson.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.