Etiopija dala pobunjenicima rok od 72 sata da se povuku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2020, 21:57

Etiopija dala pobunjenicima rok od 72 sata da se povuku

Predsednik Vlade Etiopije Abij Ahmed dao je danas pobunjeničkim snagama u pokrajini Tigraj rok od 72 sata da se predaju ili će etiopska vojska krenuti u ofanzivu na prestonicu Tigraja, Mekele.

''Zahtevamo od vas da se mirno predate u narednih 72 sata i da tako priznate da ste došli do tačke sa koje nema povratka'', rekao je premijer u poruci koju je danas objavio na Tviteru, preneo je Rojters.

Etiopska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vojska najavila je ranije danas da će tenkovskim jedinicama opkoliti grad Mekele i upozorila lokalno stanovništvo da će grad biti na udaru artiljerije.

Sukob u Tigraju je izbio 4. novembra kada su snage Narodnooslobodilačkog fronta Tigraja izvršile iznenadni napad na položaje etiopske vojske.

U sukobu je, kako navodi Rojters, ''poginulo na stotine ljudi, a možda i na hiljade'', dok je više od 30.000 stanovnika Tigraja moralo da napusti svoje domove i izbegne u susedni Sudan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Etiopija dala pobunjenicima rok od 72 sata da se povuku

Izvor: B92, 22.Nov.2020

Predsednik Vlade Etiopije Abij Ahmed dao je danas pobunjeničkim snagama u pokrajini Tigraj rok od 72 sata da se predaju...U suprotnom, etiopska vojska će krenuti u ofanzivu na prestonicu Tigraja, Mekele...''Zahtevamo od vas da se mirno predate u narednih 72 sata i da tako priznate da ste došli do...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.