ELON MASK JEDNIM TVITOM DIGAO BITKOIN: Ovo je magična rečenica zbog koje se kriptovaluta vratila u igru

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2021, 08:53

ELON MASK JEDNIM TVITOM "DIGAO" BITKOIN: Ovo je magična rečenica zbog koje se kriptovaluta vratila u igru

Elon Mask rekao da će njegova kompanija Tesla ponovo početi da koristi bitkoin ali pod jednim uslovom

Bitkoin je dostigao najveću vrednost u prethodne dve nedelje od blizu 40.000 dolara nakon što je šef Tesle Ilon Mask na Tviteru odbacio kritke na račun svog uticaja na tržište i rekao da bi njegova firma mogla ponovo da počne da koristi ovu digitalnu valutu.

Bitkoin je značajno ojačao od kada je kompanija Tesla u februaru uložila 1,5 milijardi dolara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kupovinu ove valute i objavila da će primati bitkoin kao sredstvo plaćanja za svoje automobile.

Mask je kasnije saopštio da Tesla neće primati bitkoin jer se za njegovo "rudarenje" troši previše energije, čime se doprinosti klimatskim promenama.

This is inaccurate. Tesla only sold ~10% of holdings to confirm BTC could be liquidated easily without moving market.

When there’s confirmation of reasonable (~50%) clean energy usage by miners with positive future trend, Tesla will resume allowing Bitcoin transactions.

— Elon Musk (@elonmusk) June 13, 2021

- Kada bude potvrđeno da "rudari" koriste razumnu količinu čiste energije (oko 50 odsto), sa pozitivnim trendom za budućnost, Tesla će ponovo odobriti transakcije u bitkoinu - napisao je juče Mask.

Bitkoin je ojačao za preko devet procenata nakon te objave i u Aziji dostigao vrednost od 39.932, 92 dolara.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BITKOIN PRESKOČIO 39.000 DOLARA Mask tvituje, cene kriptovaluta ponovo rastu

Izvor: Blic, 14.Jun.2021

Tesla će nastaviti da prihvata bitkoin kao sredstvo plaćanja nakon što rudari gladni kriptovalute prođu napola zeleno, tvitovao je u nedelju izvršni direktor kompanije Ilon Mask. Ove informacije su snažno podigle cenu bitkoina i ostalih kriptovaluta.

Nastavak na Blic...

Bitkoin ojačao poslije nove maskove objave

Izvor: Capital.ba, 14.Jun.2021

SINGAPUR – Bitkoin je dostigao najveću vrijednost u prethodne dvije sedmice od blizu 40.000 dolara nakon što je šef “Tesle” Ilon Mask na “Tviteru” odbacio kritke na račun svog uticaja na tržište i rekao da bi njegova firma mogla ponovo da počne da koristi ovu digitalnu valutu. Foto:...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.