Mask nastavlja igranku bez prestanka, ni Anonimusi ga nisu uplašili

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 08:58

Mask nastavlja "igranku bez prestanka", ni Anonimusi ga nisu uplašili

Bitkoin je dostigao najveću vrednost u prethodne dve nedelje od oko 40.000 dolara. Razlog tome, po ko zna koji put, je - Ilon Mask.

Naime, do rasta je došlo nakon što je šef Tesle Ilon Mask na Tviteru odbacio kritike na račun svog uticaja na tržište i rekao da bi njegova firma mogla ponovo da počne da koristi ovu digitalnu valutu.

Bitkoin je značajno ojačao od kada je kompanija Tesla u februaru uložila 1,5 milijardi dolara u kupovinu ove valute i objavila da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će primati bitkon kao sredstvo plaćanja za svoje automobile.

Opet to radi

Mask je kasnije saopštio da Tesla neće primati bitkoin jer se za njegovo "rudarenje" troši previše energije, čime se doprinosi klimatskim promenama.

"Kada bude potvrđeno da 'rudari' koriste razumu količinu čiste energije (oko 50 posto), sa pozitivnim trendom za budućnost, Tesla će ponovo odobriti transakcije u bitkoinu", napisao je juče Mask, prenosi Kliks.

"Uništavaš milione života, očekuj nas": Anonimusi razotkrili i upozorili Ilona Maska VIDEO

Bitkoin je ojačao za više od devet procenata nakon te objave i u Aziji dostigao vrednost od 39.932,92 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.