Džonson zatražio odlaganje Bregzita, iako ga ne želi

Izvor: RTS, 19.Okt.2019, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson zatražio odlaganje Bregzita, iako ga "ne želi"

Britanski premijer Boris Džonson poslao je zahtev za odlaganje Bregzita, potvrdio je predsednik Evropskog saveta, Donald Tusk. Džonson je poslao nepotpisan zahtev za odlaganje, ali istovremeno i poruku da odlaganje ne želi, prenosi "Rojters".
Donald Tusk je na Tviteru napisao da je zahtev za odlaganje Bregzita stigao.

"Sada >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ću početi konsultacije sa liderima EU o daljim koracima", napisao je Tusk.
Džonson i Tusk prethodno su razgovarali telefonom.
Rojters prenosi pisanje Sandej tajmsa, po kome je Boris Džonson najpre EU poslao nepotpisano pismo u kome traži odlaganje Bregzita, da bi odmah nakon toga posalo još jednu poruku u kojoj je naveo da ne želi odlaganje.
Džonson je, prema navodima, poslao zapravo tri teksta: nacrt zakona koji ga je primorao da traži odlaganje, belešku državnog službenika u kojoj stoji da je Džonson bio primoran da zatraži odlaganje, kao i poruku u kojoj je napisao da odlaganje Bregzita ne želi. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NE ŽELIM PRODUŽENJE ROKA" Džonson poslao nepotpisano pismo EU

Izvor: Blic, 19.Okt.2019

Boris Džonson poslao je večeras nepotpisano pismo EU tražeći odlaganje Bregzita, objavio je "Sandej tajms", navodeći da je britanski premijer poslao i drugu poruku u kojoj ističe da on ne želi produženje roka.

Nastavak na Blic...

Džonson zatražio od EU odlaganje Bregzita iako on to ne želi

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2019, 13:06

Britanski premijer Boris Džonson pokušava da omogući parlamentarnu podršku za novi ugovor o Bregzitu, a Evropska unija razmatra zahtev za odlaganje roka, što je sada 31. oktobar...Džonson je kasno sinoć poslao nepotpisano pismo EU tražeći odlaganje Bregzita, jer to zakon zahteva od njega...Međutim,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.