Doživeo je saobraćajku pre pola veka, a ruka je počela da ga boli tek sada

Izvor: Blic, 02.Jan.2015, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doživeo je saobraćajku pre pola veka, a ruka je počela da ga boli tek sada

Tačno 51 godina je prošla od kada je čovek po imenu Artur Lampit (75) iz Ilinoisa doživeo saobraćajnu nesreću. Nakon više od pola veka od udesa, lekari u bolnici u Sent Luisu su iz njegove leve ruke izvadili skoro 18 centimetara dugačak metalni deo automobila.

51 years after wreck, 17-cm car part found in man's arm http://t.co/8rTdQXV9N5 pic.twitter.com/g9V6hqPpkM

U tom udesu, njegov automobil se sudario >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa kamionom, a Arturu je tom prilikom stradao kuk. Lekari su na operaciji bili skoncentrisani na tu povredu, koja je bila veoma ozbiljne prirode, i nisu primetili da je 18 centimetara dugačak pokazivač pravca sa njegovog "pontijaka" završio zariven u njegovoj levoj ruci.

Arturova ruka je zarasla, a on nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Međutim, pre deset godina, kada je ušao u sudnicu, detektor metala je zapištao. Detaljan pregled skenerom pokazao je neobičan predmet u njegovoj levoj ruci.

51 Years After Accident, 7-Inch Car Part Found in Arm: Fifty-one years ago, Arthur Lampitt… http://t.co/0PSeqtVClD pic.twitter.com/JyHT993CM0

Međutim, s obzirom da nije osećao nikakve tegobe, lekari su mu savetovali da se ne podvrgava nikakvoj hirurškoj intervenciji. Sve do pre par nedelja, kada je prvi put osetio nesnosan bol u levoj ruci prilikom podicanja tereta.

Lekari su u 45-minutnom zahvatu odstanili šipku iz njegove ruke, a Artur se uspešno oporavlja kod kuće.

Na pitanje novinara šta će uraditi sa pokazivačem pravca koji se više od pola veka nalazio u njegovoj ruci, Lampit je odgovorio:

- Smisliću već nešto. Mislim da ću napraviti privezak od njega - našalio se Artur.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pola veka nosio deo automobila u ruci

Izvor: Mondo, 03.Jan.2015, 17:40

Gotovo 40 godina Artur Lampit nije znao da mu je u ruci, nakon saobraćajne nesreće, ostao deo automobila...Foto: AP /St. Louis Post-Dispatch, Jesse Bogan..Nakon više od pola veka od udesa, lekari u bolnici u Sent Luisu su iz njegove leve ruke izvadili skoro 18 centimetara dugačak metalni deo automobila,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.