Dan internet domena Srbije uživo na B92.net

Izvor: B92, 10.Mar.2014, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan internet domena Srbije uživo na B92.net

Dan internet domena Srbije (DIDS) je godišnja konferencija o razvoju Interneta, u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS)

Internet prenos DIDS-a počinje u 10h i traje do 15.30h, a pitanja za učesnike mogu da se postavljaju i putem Tvitera, uz haštag #DIDS2014.

Na B92.net DIDS se prati na www.b92.net/tehnopolis/dids2014 ili gledajte video embedovan u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovu vest.

Preko 300 posetilaca prijavilo se za DIDS 2014 - Petu godišnju konferenciju o razvoju Interneta u svetu i na .RS i .СРБ domenskim prostorima Srbije. Dan internet domena Srbije se ove godine održava 10. marta, u Hotelu "Metropol" u Beogradu, pod sloganom "Domenizacija, Društvenizacija, Dobra lokacija".

Celodnevni program DIDS-a, pored IT profesionalaca iz svih privrednih oblasti, internet provajdera i ovlašćenih registara, okupiće i ostale domaće korisnike Interneta, koji će imati priliku da uživo čuju iskustva dvadesetak gostiju, stranih i domaćih učesnika Konferencije.

Za sve koji neće biti u prilici da DIDS prate iz sale, obezbeđen je direktan prenos preko Interneta, pre svega na DIDS sajtu (na adresama dids.rs i дидс.срб) i sajtu RNIDS-a, kao i na brojnim sajtovima medijskih pokrovitelja.

Održava se od 2010. godine i otvorena je i besplatna za sve posetioce. Celodnevni program DIDS-a je namenjen kako IT profesionalcima, tako i svim ostalim korisnicima Interneta (studentima, blogerima, preduzetnicima, novinarima...), koje zanima da saznaju više o aktuelnim temama, kako u svetu, tako i na internet prostoru Srbije.

Program DIDS-a je podeljen u tri tematska bloka i odvija se kroz prezentacije, predavanja i panel diskusije, sa oko dvadesetak relevantnih sagovornika iz zemlje i sveta.

Ove godine će u prvom bloku, nazvanom "Domenizacija", biti reči o promenama koje donosi uvođenje novih gTLD (globalnih) domena na svetsko tržište i kako će se to odraziti na ccTLD (nacionalne) domene. Drugi blok "Društvenizacija" posvećen je promociji internet sajtova kroz društvene mreže, a treći blok "Dobra lokacija" daje primere uspešnih sajtova na nacionalnim internet domenima .RS i .СРБ.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.