DA LI ĆE PEKING ISTOLERISATI I OVO? Američki guverner napravio RIZIČAN potez, pa ponovo isprovocirao Kinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2022, 18:14

DA LI ĆE PEKING ISTOLERISATI I OVO? Američki guverner napravio RIZIČAN potez, pa ponovo isprovocirao Kinu

Još jedna u nizu poseta američkih zvaničnika Tajpeju.

Guverner američke države Indijana Erik Holkomb stigao je danas na Tajvan, što je još jedna u nizu poseta američkih zvaničnika Tajpeju, uprkos oštrom protivljenju Kine zbog takvih poseta.

Holkomb je naveo na Tviteru da će, pored Tajvana, posetiti i Južnu Koreju, dok su iz predsedničke kancelarije na Tajvanu saopštili da će se predsednica Caj Ing-ven susresti sa republikanskim guvernerom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sutra ujutro, preneo je Rojters.

- Raduje me što ću ove nedelje graditi nove veze, a istovremeno i ojačavati stare veze, kao i partnerstvo sa Tajvanom i Južnom Korejom - dodao je Holkomb.

I appreciate the warm welcome to Taiwan from Douglas Hsu, Taiwan Director of North American Affairs. #INTaiwan pic.twitter.com/SVVLpcf3Xw

— Governor Eric Holcomb (@GovHolcomb) August 21, 2022

Podsećamo, predsedavajuća Predsedavajućeg doma Kongresa SAD Nensi Pelosi posetila je početkom avgusta Tajvan što je izazvalo zaoštravanje kinesko-američkih odnosa.

BONUS VIDEO: Bašar al Asad sa porodicom u prvoj poseti Alepu od kada je grad oslobođen 2016. godine

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.