Članice OPEK-a dogovorile produženje smanjenja proizvodnje nafte

Izvor: Vostok.rs, 08.Jun.2020, 12:56

Članice OPEK-a dogovorile produženje smanjenja proizvodnje nafte

Države-članice OPEK-a dogovorile su se o produženju smanjenja proizvodnje nafte na sadašnjem nivou od 9,7 miliona barela dnevno do kraja jula, napisao je na svom nalogu na Tviteru ministar energetike Saudijske Arabije Suhail el Mazrui.
„Hvala Bogu, postignut je zajednički dogovor da se sporazum o smanjenju proizvodnje nafte produži do kraja jula“, napisao je Mazrui. ​Ranije je izvor u jednoj od delegacija upoznatih sa nacrtom konačne izjave takođe saopštio da su zemlje postigle dogovor za smanjenje proizvodnje nafte za mesec dana. „Da, prema nacrtu izjave, trenutno smanjenje proizvodnje, dogovoreno za maj i jun, odnosno 9,7 miliona barela dnevno, produžava se do kraja jula“, rekao je izvor agencije.  
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.