Chrome promenio logo

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Feb.2022, 14:06

Chrome promenio logo

Popularni Google-ov internet browser, Chrome, menja izgled svog logotipa prvi put od 2014. godine, ali je razlike zaista teško uočiti.

Dizajner Google-ovog Chrome-a, Elvin Hu, pokazao je kako izgleda redizajn logotipa i objavio je na Twitter-u.

Umesto senki na granicama između svake boje, odnosno njihovog „podizanja“ iz ekrana, crvena, žuta i zelena su jednostavno „ravne“, dok je plavi krug u sredini >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << veći.

Boje u logotipu sada izgledaju nešto življe, verovatno zbog toga što se dizajerski tim „rešio“ senki, ali postoji još jedna promena. Dizajneri su otkrili da „postavljanje određenih nijansi zelene i crvene boje jednih pored drgugih stvara neugodnu vibraciju boje„. Kako bi se to rešilo, a ikonica učinila „pristupačnijom“, odlučili su da koriste veoma suptilne gradijente.

Glavni Chromeov logo, onaj koji korisnik klikne na taskbaru za pristup internetu, takođe neće izgledati isto na svim sistemima. Na ChromeOS-u će izgledati šarenije kako bi odgovarao ostalim sistemskim ikonama, dok će na macOS-u imati malu senku zbog koje će se činiti kao da „iskače“ iz dock-a.

S druge strane, verzija za operativne sisteme Windows 10 i Windows 11 ima nešto dramatičniji gradijent tako da se uklapa u stil drugih ikona. Hu je kazao će se novi logo pojaviti svim korisnicima postepeno u narednim mesecima.

Od 2008. godine Chrome-ov logotip postepeno postaje jednostavniji. Pojavio se kao blještavi trodimenzionalni amblem te se razvio u 2D.

Izvor: klix.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.