Britanska ambasada u Prištini: Ne biramo kako će Kurti urediti svoju kancelariju

Izvor: RTS, 16.Okt.2019, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska ambasada u Prištini: Ne biramo kako će Kurti urediti svoju kancelariju

Na pitanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto se britanski ambasador slikao s Aljbinom Kurtijem "ispod" zastave Albanije, Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva u Prištini saopštila je da nije do njih kako će sagovornik "urediti svoje prostorije".
U ime ambasadora Nikolasa Abota odgovorila je Ambasada Velike Britanije: "Ne biramo mi kako naš sagovornik, u partijskom svojstvu, uređuje svoje prostorije".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ambasada je na Tviteru takođe navela da je "njen" posao "da bude u kontaktu sa vodećim političkim igračima na Kosovu".
Konstatuje da je "nedavno objavljena fotografija susreta ambasadora sa jednim od kosovskih političkih lidera privukla pažnju u celom regionu".
Predsednik Vučić je ranije danas, na Tviteru upitao Abota na čijim su izborima pobedili Aljbin Kurti i njegov pokret Samoopredeljenje.
"Na čijim izborima su pobedili Kurti i njegova partija i koje države je zastava pred kojom ste se slikali sa Aljbinom Kurtijem", bilo je Vučićevo pitanje.
Kurti je zagovornik "velike Albanije" i to ne krije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Britanska ambasada odgovorila; Vučić: Svi smo sve razumeli

Izvor: B92, 16.Okt.2019

Britanska ambasada odgovorila je na pitanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića zašto se ambasador VB slikao sa Aljbinom Kurtijem "ispod" albanske zastave...Vučić je ranije u sredu pitanje uputio ambasadoru. Umesto ambasadora, Nikolasa Abota, odgovorila je Ambasada Velike Britanije:.."Ne biramo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.