Borba zastavama na tvrđavi Zvečan

Izvor: Mondo, 24.Nov.2012, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Borba" zastavama na tvrđavi Zvečan

Nepoznate osobe tokom prethodne noći skinule su srpsku i postavile albansku zastavu na srednjevekovnoj tvrđavi iznad Zvečana na severu Kosova, a Srbi su ubrzo vratili srpsku zastavu

Srbi su tokom dana uklonili tu zastavu i vratili srpsku, objavio je poznati tviteraš sa Kosova Stefan Živković.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je danas da postavljanje albanske zastave na tvrđavu tumači kao još jedan vid provokacije i pokušaj izazivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sukoba.

Napomenuvši da je zastavu postavila grupa Albanaca, Pantić je rekao Tanjugu da Srbi, koji su motrili na taj deo puta koji vodi ka tvrđavi, nisu želeli da reaguju kako ne bi došlo do sukoba.

Pantić je naveo da će o ovom incidentu biti obavešteni Kfor i Euleks i rekao da se nada da će nakon ovoga međunardone snage bezbednosti pojačati svoje prisustvo i sprečiti svaki dalji pokušaj provokacija od strane Albanaca.

Tvrđava iznad Zvečana se nalazi na uzvišenju koje se vidi iz tog mesta, kao i iz Kosovske Mitrovice.

(MONDO/Tanjug, foto: twitter.com/stefanzivkovic)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Borba zastavama na tvrđavi Zvečan

Izvor: Cafe.ba, 24.Nov.2012

Nepoznate osobe tokom prethodne noći skinule su srpsku i postavile albansku zastavu na srednjevjekovnoj tvrđavi iznad Zvečana, na sjeveru Kosova.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.