Bio je i ostao moja snaga

Izvor: 011vodič.com, 11.Apr.2021, 09:00

Bio je i ostao moja snaga

Dugujemo mu više nego što ćemo ikada znati, navodi se u citatu koji je nastao povodom njihove zlatne godišnjice braka iz 1997. godine
Povodom smrti princa Filipa (99) na Twitter profilu britanske kraljevske porodice podeljena je fotografija na kojoj je Filip sa suprugom kraljicom Elizabetom.
U objavi je prikazana poruka kraljice Elizabete, sa kojom je princ Filip bio u braku 74 godine, a kraljica je uputila povodom godišnjice >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << braka.
– Jednostavno, bio je moja snaga i to je ostao tokom svih ovih godina. Ja i cela porodica, ova zemlja, ali i mnoge drugi dugujemo mu puno više nego što bi on tražio. Dugujemo mu više nego što ćemo ikada znati – navodi se u citatu koji je nastao povodom njihove zlatne godišnjice braka iz 1997. godine.
“He has, quite simply, been my strength and stay all these years, and I, and his whole family, and this and many other countries, owe him a debt greater than he would ever claim, or we shall ever know.”
-Her Majesty The Queen, 1997. pic.twitter.com/wbSldSavNA
— The Royal Family (@RoyalFamily) April 10, 2021
Potom je usledila druga objava, samo nekoliko minuta kasnije, a na njoj su se našle dve fotografije kraljevskog para. Jedna od njih je ona sa kraljičinog krunisanja 1953. godine.
– Vojvoda od Edinburga se zakleo da će biti verni podanik i oslonac njenog kraljevskog visočanstva. Vojvoda je bio privržen suprug 70 godina, od njenog stupanja na prijestolje 1952. godine pa sve do svoje smrti – navedeno je.
At The Queen’s Coronation in 1953, The Duke of Edinburgh swore to be Her Majesty’s ‘liege man of life and limb.’
The Duke was a devoted consort (companion to the Sovereign) for almost 70 years, from Her Majesty’s Accession in 1952 until his death: https://t.co/GCMvYfu4SD pic.twitter.com/smGpiIMbDe
— The Royal Family (@RoyalFamily) April 10, 2021
Avaz


The post Bio je i ostao moja snaga appeared first on Zenski Magazin.

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Kraljica Elizabeta II i princ Filip bili su rođaci

Izvor: B92, 11.Apr.2021

Nakon smrti princa Filipa britanski mediji pišu brojne detalje o njegovoj biografiji i braku s kraljicom Elizabetom. Jedan od najbizarnijih svakako je činjenica da su kraljica Elizabeta i princ Filip bili rođaci u četvrtom kolenu...Poznato je da su se kroz istoriju brojne evropske kraljevske porodice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.