Bela kuća podržala demonstrante u Iranu

Izvor: Vostok.rs, 02.Jan.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela kuća podržala demonstrante u Iranu

Bela kuća je zvanično podržala demonstrante u Iranu.

„Podržavamo pravo iranskog naroda da mirno izražava svoje mišljenje. Njegov glas treba da se čuje. Pozivamo sve strane da zaštite to pravo na mirno izražavanje mišljenja i izbegavaju svaku akciju koja pomaže cenzuri“, izjavila je pres-sekretarka Bele kuće Sara Sanders.

Ranije je podršku na Tviteru izrazio i predsednik Donald Tramp. On je, između ostalog, osudio odluku iranskih vlasti da ograniče pristup internetu.

Podsetimo, tokom demonstracija protiv politike rukovodstva zemlje, koje se već nekoliko dana nastavljaju u Iranu, poginule su dve osobe. 

Pogledaj vesti o: Twiter,   Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD podržavaju demonstrante ali ne pozivaju na smenu vlasti u Iranu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jan.2018

Bela kuća je danas izrazila podršku demonstrantima koji protestuju protiv iranske vlade ali nije pozvala na promenu režima...Predstavnica za štampu Bele kuće Sara Hakabi Sanders rekla je da protesti u Iranu predstavljaju "organsku narodnu pobunu koju organizuju hrabri iranski građani". Ona je rekla...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.