Američki ambasador osudio izjavu Dauta Haradinaja o Srbima

Izvor: N1 televizija, 08.Apr.2017, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki ambasador osudio izjavu Dauta Haradinaja o Srbima

Američki ambasador na Kosovu Greg Delavi, oštro je osudio izjavu Dauta Haradinaja o etničkom čišćenju Kosova u slučaju da njegov brat Ramuš bude izručen Srbiji.

"Na dan kada slavimo Ustav Kosova, jedan političar preti etničkim čišćenjem. Tako opasnoj retorici nema mesta u Evropi", napisao je Delavi na Tviteru.

Haradinaj je u petak u emisiji "Infobox" na TV Dukađini izjavio da na Kosovu neće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << biti ni jednog Srbina, ukoliko Ramuš bude iz Francuske izručen Srbiji.

Izvor: YouTube

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zatražio je ranije danas od međunarodne zajednice da reaguje povodom pretnji Dauta Haradinaja.

Apelacioni sud u Kolmaru odlučio je u četvrtak da Haradinaj ostane u Francuskoj i čeka naredno ročište, 27. aprila, na kojem bi sud trebalo da se donese odluku o zahtevu Srbije za njegovo izručenje.

Haradinaj je optužen za ratne zločine na Kosovu tokom rata 1998. i 1999. godine, a uhapšen je 4. januara na aerodromu u Bazelu, po Interpolovoj poternici Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMERIČKI AMBASADOR OSUDIO PRETNJU DAUTA HARADINAJA SRBIMA: U Evropi nema mesta za tako opasan jezik!

Izvor: Kurir, 08.Apr.2017

...Delavi je na Tviteru napisao da "na dan kada slavimo ustav Kosova, jedan političar preti etničkim čišćenjem", dodajući da u Evropi nema mesta za tako opasan jezik..Poslanik Alijanse za budućnost Kosova, Daut Haradinaj na televiziji Dukađini zapretio je juče ratom i etničkim čišćenjem...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.