ABC napušta Twitter: Australijski javni emiter ugasio gotovo sve naloge na X-u

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 14.Avg.2023, 12:49

ABC napušta Twitter: Australijski javni emiter ugasio gotovo sve naloge na X-u

Na X-u će ostati samo četiri preostala zvanična naloga: @abcnews, @abcsport, @abcchinese i glavni nalog @abcaustralia.

Od danas će drugi ABC nalozi biti ukinuti“, rekao je generalni direktor ABC-a David Anderson zaposlenima u korporaciji.

Guardian podseća da je nekoliko istaknutih novinara ABC-a napustilo Twitter nakon što su bili izloženi zlostavljanju, uključujući voditeljicu News Breakfasta Lisu Millar i voditeljicu Australian Storyja Leigh Sales.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << />
Takođe smo otkrili da zatvaranje pojedinačnih programskih naloga pomaže u ograničavanju izloženosti članova tima toksičnim interakcijama koje, nažalost, postaju sve zastupljenije na X-u“, kazao je Anderson.

X je smanjio svoje timove za poverenje i sigurnost. Osim toga, uvodi naknade koje platformu čine sve skupljom za korišćenje“, dodao je.

ABC je takođe zatvorio i nalog @abcemergency i uputio ljude na njihovu lokalnu radio stanicu i web stranicu ABC-a za hitne informacije.

Nalog @Q+A je takođe arhiviran, čime je okončana duga veza između talk showa i platforme.

Navodi se da će ABC Media Watch nalog ostati na X-u jer je program nezavisan i ne može se objavljivati na nalogu ABC za vesti.

Ova najava, piše Guardian, dolazi nakon što je ABC nedavno prebacio resurse za pravljenje sadržaja na drugim platformama društvenih mreža, uključujući TikTok i Instagram.

Anderson je rekao da se velika većina publike na društvenim mrežama ABC-a nalazi na zvaničnim stranicama na YouTubeu, Facebooku, Instagramu i TikToku.

Želimo da fokusiramo naš trud i resurse na to gde se nalazi naša publika“, rekao je on.

ABC je treći veliki javni servis koji je otišao sa Twittera, nakon što su to učinili NPR i PBS u aprilu, koji su to uradili jer ih je Musk označio kao „državne medije“.

U aprilu su ABC i SBS takođe označeni kao „mediji koje finansira vlada“ ali tada je glasnogovornik mreže rekao da ABC ne planira da prati NPR i PBS tako što će napustiti Twitter.

ABC trenutno nema planove da ugasi sve svoje Twitter naloge. Sarađujemo s Twitterom u vezi sa promenama u verifikaciji naloga i oznakama“, navedeno je tada.

Guardian navodi da će odlazak ABC-a biti kraj „zdrave veze“ sa platformom podsećajući da je bivši izvršni direktor ABC-a Mark Scott platformu nazivao „radošću“ te je ohrabrivao novinare da se pridruže platformi i promovisao ABC-ovo korišćenje Twittera za širenje njihovog sadržaja.

Twitter me podseća na sedenje u redakciji i gledanje informacija koje stižu od velikih svetskih medijskih organizacija: Reuters, Dow Jones i Associated Press, New York Times, The Guardian, AFP“, izjavio je 2010. godine.

Izvor: media.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.