Oglasila se SPC i otkrila o čemu je patrijarh razgovarao sa političarima iz Crne Gore

Izvor: B92, 28.Jan.2022, 22:37

Oglasila se SPC i otkrila o čemu je patrijarh razgovarao sa političarima iz Crne Gore

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije je razgovarao juče i danas, na njihov zahtev, sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore.

Razgovor je vodio sa potpredsednikom Vlade g. Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta dr Vesnom Bratić, predsednikom Socijalističke narodne partije g. Vladimirom Jokovićem, vođama Demokratskog fronta g. Nebojšom Medojevićem, g. Andrijom Mandićem i g. Milanom Kneževićem, kao i ministrom poljoprivrede mr >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aleksandrom Stijovićem i donedavnim ministrom pravde dr Vladimirom Leposavićem.

Prvojerararh Srpske Pravoslavne Crkve je sa punim uvažavanjem i poštovanjem saslušao njihovo viđenje situacije i prilika u Crnoj Gori. Patrijarh Porfirije je svakome od sagovornika izrazio jedini mogući stav da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja već da svoju brigu i molitve upućuje Spasitelju za dobro, mir i napredak svih građana Crne Gore.

Sagovornici Njegove Svetosti su se posebno interesovali za potpisivanje Temeljnog ugovora između Srpske Pravoslavne Crkve i Crne Gore. Patrijarh je obradovan činjenicom da svi njegovi sagovornici razumeju da je pitanje ravnopravnosti crkava i verskih zajednica civilizacijskog i demokratskog karaktera, a siguran je da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Porfirije razgovarao sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2022

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije je razgovarao juče i danas, na njihov zahtev, sa odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore: potpredsednikom Vlade  Dritanom Abazovićem, ministrom prosvete, kulture, nauke i sporta dr Vesnom Bratić, predsednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.