Izvor: Blic, 29.Nov.2021, 17:43

U slavu borcima Radničkog bataljona: Na Kadinjači obeleženo 80 godina od bitke, vijorile se i TROBOJKE SA PETOKRAKAMA (FOTO, VIDEO)

U spomen-kompleksu Kadinjača danas je obeležena 80-godišnjica bitke koja je označila kraj „Užičke republike“ i u kojoj su, braneći odstupnicu Vrhovnom štabu, partizanskim odredima i bolnici, izginuli borci Radničkog bataljona.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jugosloven pamti da je bio bezbrižan: Na Kadinjači su se danas vijorile trobojke sa petokrakama, a jedna od njih doneta je iz Slovenije

Izvor: Blic, 29.Nov.2021

Na Kadinjači kod Užica, gde je obeležno 80 godina čuvene bitke, Milan Baretić ponosno je vijorio slovenačku zastavu sa petokratkom i nosio otkopčanu jaknu da pod njom svi vide majicu sa Titovim likom. I svima se predstavljao kao komunista, Jugosloven iz Vrhnika kod Ljubljane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.