Izvor: Blic, 26.Sep.2022, 13:50

GOOGLE ODBIJA DA FINANSIRA TROŠKOVE INTERNET INFRASTRUKTURE Iz kompanije uputili oštar odgovor evropskim operaterima: "To je ideja stara 10 godina"

Alphabet (GOOGL.O) jedinica Gugl je u ponedeljak odbio pritisak evropskih telekom operatera da nateraju Big Tech da pomogne u finansiranju mrežnih troškova, rekavši da je to ideja stara 10 godina koja je loša za potrošače i da kompanija već ulaže milione u internet infrastrukturi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Google i evropski telekomi u sporu oko troškova novih mobilnih mreža

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 26.Sep.2022

Deutsche Telekom, Orange, Telefonica i drugi veliki evropski operateri već dugo upozoravaju da tehnološki divovi besplatno koriste njihove mreže i imaju ogroman udeo u prometu pa bi trebali da preuzmu i deo troškova...Evropska komisija planira u idućim mesecima od tehnološkog i telekomunikacijskog...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.