Izvor: Blic, 01.Okt.2020, 01:05

ČETIRI PRIMERA KINESKE DVOLIČNOSTI Svet ne sme da veruje SILEDŽIJSKOJ DIKTATURI i evo zašto je važno da to što pre shvatimo

Kada sam bio guverner Hong Konga, jedan od mojih najbučnijih kritičara bio je ser Persi Kredok, bivši britanski ambasador u Kini. Kredok je uvek tvrdio da Kina nikada neće prekršiti svoja svečana obećanja, usvojena u ugovoru pri Ujedinjenim nacijama, kojim je garantovala visok stepen autonomije i načina života Hong Kongu tokom 50 godina nakon povratka grada iz britanske u kinesku suverenost 1997. godine. Kredok je jednom nezaboravno rekao da, iako su kineski lideri možda „siledžijski diktatori“, oni su „ljudi od reči“ i može im se „verovati da će raditi ono što obećavaju“.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.