Bajden odlučno: Danas potpisujem

Izvor: B92, 03.Jun.2023, 08:39

Bajden odlučno: "Danas potpisujem"

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da će danas potpisati zakon usvojen u Kongresu ove sedmice, a kojim se podiže gornja granica američkog duga.

Senat i Predstavnički dom Kongresa usvojili su zakon kojim se ukida gornja granica vladinog duga od 31,4 biliona dolara i na taj način je u poslednjem trenutku izbegnuto neispunjavanje finansijskih obaveza američke vlade već 5. juna.

Bajden je u petak, u obraćanju iz Ovalnog kabineta Bele kuće, rekao da je usvajanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tog zakona izbegnuta ekonomska katastrofa, navodeći da je postizanjem kompromisa sa predsedavajućim Predstavničkog doma, republikancem Kevinom Makartijem, pokazao šta se može učiniti, preneo je Rojters.

"Bez obzira na to koliko naša politika može da bude teška, moramo da vidimo jedni druge ne kao protivnike, već kao sugrađane Amerikance", naveo je Bajden, pozivajući Amerikance da rade zajedno na ostvarivanju napretka.

Bajden i Makarti postigli su dogovor u poslednjem trenutku kojim se suspenduje ograničenje duga do januara 2025. godine, kao i ograničavanje potrošnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podiže se gornja granica američkog duga: Bajden potpisuje zakon usvojen u Kongresu

Izvor: 24sedam.rs, 03.Jun.2023

Bajden je u petak, u obraćanju iz Ovalnog kabineta Bele kuće, rekao da je usvajanjem tog zakona izbegnuta ekonomska katastrofa

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.