Srednjoškolci u Tutinu ne znaju ni gde ni kad će u školu

Izvor: RTS, 18.Sep.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjoškolci u Tutinu ne znaju ni gde ni kad će u školu

Rešenjem Ministarstva prosvete prošle nedelje zabranjen je rad privatnoj Srednjoj školi "Tutin", u Tutinu i Saobraćajnoj školi u Trsteniku, zbog utvrđenih nezakonitih radnji u obavljanju delatnosti, pa je neizvestan nastavak započetog školovanja za više od stotinu učenika.
Za više od stotinu učenika koji su ove godine trebali da pohađaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << redovno drugu godinu srednje medicinske škole u Tutinu školska uprava u saradnji sa Ministarstvom prosvete i direktorima škola traži rešenje.

Ministarstvo prosvete donelo je odluku o zatvaranju Srednje privatne škole u Tutinu, još polovinom jula, pa postoji mogućnost da su upisani učenici i za ovu godinu, ali se ne zna tačan broj.
"Veći je problem kod učenika od prošle godine jer oni treba da vrše dokvalifikaciju i prekvalifikaciju. To su različiti profili. To je maltene po 10 predmeta", kaže Mensur Memić, načelnik školske uprave Novog Pazara.
Slobodnih mesta ima dovoljno kako u Tehničkoj školi tako i u Gimnaziji u Tutinu, ali ne i želja za zanimanja koja nude. Rešenje bi mogle da budu i dve privatne medicinske škole u Novom Pazaru pošto u državnoj nema slobodnih mesta.
"Zbog čega moje dijete da ide do Pazara da se smrzava. Zimi u šest, u pet da ustane u neispravne autobuse koji nemaju ni grijanje", žali se jedan roditelj.
Podsetimo da je Ministarstvo prosvete krajem prošle nedelje saopštilo da je zabranilo rad privatne srednje škole "Tutin" u Tutinu jer je obavljanje delatnosti, kako se navodi u saopštenju, dovelo do posledica koje se ne mogu otkloniti nalaganjem mera, te da je u dužem vremenskom periodu obavljala delatnost nezakonito i da organi upravljanja nisu obavljali poslove iz svoje nadležnosti.
Ranije su, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu uhapšeni rukovodioci te škole zbog sumnje da su većem broju građana uz novčanu nadoknadu izdavali lažna uverenja o položenom vozačkom ispitu za B i C kategoriju, na osnovu navodnog završetka te škole.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.