Pogledajte šta su reke ostavile za sobom (VIDEO)

Izvor: Mondo, 04.Jun.2019, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte šta su reke ostavile za sobom (VIDEO)

Podivljale reke u centralnoj i zapadnoj Srbiji se povlače, ali meštanima poplavljenih mesta nije lako. Tek sledi saniranje posledica.

U Srbiji je u noći između nedelje i ponedeljka počela da pada kiša koja je za samo nekoliko sati napravila potpuni haos u centralnoj i zapadnoj Srbiji. 

Neprospavana noć: Reke se povlače (FOTO, VIDEO)

Najugroženija područja su u Kraljevu, Dragačevu. Kniću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Trsteniku, Lučanima, Ivanjici, Arilju, Vrnjačkoj Banji, Gruži, Guči, Sremskoj Mitrovici.

Danas se reke povlače, ali je šteta velika. U poplavljenim mestima celu noć se ispumpavala voda. Evakuisano je 297 osoba, oštećeni su putevi, mostovi. Proglašena je vanredna situacija u 12 opština i gradova.

Pogledajte kako izgleda Dragačevo koje je poplavila reke Bjelica.

Izvor: Tanjug/Rina.rs

Vodostaj ove reke je juče dostigao 330 centimetara i voda je u Dragačevu nosila sve pred sobom. Sto kuća je poplavljeno, do mnogih se nije moglo ni doći.

POTOP po Srbiji: Dobro smo prošli!

Srednja škola, fudbalski stadion su takođe pod vodom, ali su deca evakuisana pre izlivanja reke.

Izvor: tanjug/Rina.rs

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.