SRBIJA SE BRANI OD POPLAVA! Izlila se rekla Dulenka, bujice u Ivanjici, alarmantna situacija kod Kraljeva i Knića

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2019, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIJA SE BRANI OD POPLAVA! Izlila se rekla Dulenka, bujice u Ivanjici, alarmantna situacija kod Kraljeva i Knića

Srbijavode uvele su jutros vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cele Srbije, izjavio je direktor tog preduzeća Goran Puzović.

Zbog jake kiše, nabujalih potoka i bujuca sa okolnih brda, reka Dulenka mestimično se izlila i zapretila opštini Rekovac.

- Angažovali smo civilnu zaštitu, preduzeća, stanovništvo, stavili smo džakove sa peskom na kritična mesta i za sada nema opasnosti - rekao je predsednik opštine Aleksandar Dođorđević.

Ðorđević, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je i načelnik Sektora za elementrane nepogode opštine, dodao je da su sve institucije u pripravnosti i da će intervenisati ukoliko bude potrebno.

U Rekovcu i Levču kiša pada od noćas.

- Pet osoba je evakuisano zbog poplava tokom noći u okolini Kraljeva i Čačka, a autobus sa 15 osoba, koji se zbog obilnih padavina zaglavio na putu Kraljevo-Kragujevac, je izvučen - izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić.

Iz Štaba za vanredne situacije kažu da je put ka selima Milakovac, Godačica i Sirča u prekidu zbog padavina.

U Novom Pazaru obilne padavine izazvale su izlivanje reka u nekim delovima grada, zbog čega su ekipe nadležnih službi na terenu i postavljaju vreće sa peskom.

Jaka kiša koja pada već nekoliko sati na području ivanjičke opštine izazvala je niz problema. Izlili su se bujični potoci, pokrenula klizišta, a sutereni nekoliko kuća su poplavljeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

GRAĐANI BUDITE NA OPREZU: Evo šta nikako ne smete da radite kada krenu bujične poplave!

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jun.2019, 08:39

Bujice "Srbijavode" uvele su vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cele Srbije...Opasnosti u kojima su se juče našli ljudi u brojnim selima u južnim delovima Srbije, kada im je voda poplavila sve što imaju, nameću pitanje kako se ponašati u takvim situacijama...Zbog velike količine padavina,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.