Uvedene vanredne odbrane od poplava u celoj zemlji

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvedene vanredne odbrane od poplava u celoj zemlji

Beograd -- Srbijavode uvele su jutros vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cele Srbije, izjavio je Tanjugu direktor tog preduzeća Goran Puzović.

On je rekao da su padavine tokom noći pogodile Srbiju i da je trenutno najteža situacija u Kniću i Kraljevu.

Vanredna odbrana je uvedena zbog aktuelnih prognoza o porastu vodostaja na teritoriji Srbije koje je izdao Republički hidrometeorološki zavod. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Najavljeno je da se očekuju značajne padavine koje mogu izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima svih bujičnih tokova na svim vodnim područjima u nadležnosti JVP Srbijavode, saopštilo je to preduzeće.

Na pojedinim područjima, prema obaveštenjima dobijenim od nadležnih službi, već su evidentirana izlivanja i plavljenja.

Zbog tih najava i pre dostizanja kriterijuma iz Operativnog plana uvodi se vanredna odbrana od poplava na svim objektima iz Operativnog plana u nadležnosti JVP Srbijavode, što podrazumeva sve mere i aktivnosti za dejstvo, bez odlaganja: Prisustvo na terenu, na najkritičnijim lokalitetima uz 24-časovno dežursto, pripreme za pravovremene intervencije (ljudstvo, mehanizacija, oprema, materijali).

Takođe, kontakt sa štabovima lokalnih samouprava je obavezan, uz primenu svih obaveza iz Opšteg plana odbrane od poplava (18/19) i Operativnog plana odbrane od poplava i leda za 2019. godinu (14/19).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredna odbrana od poplava u celoj zemlji!

Izvor: Mondo, 03.Jun.2019

JVP "Srbijavode" uvele su jutros vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cele Srbije...Direktor tog preduzeća Goran Puzović je agenciji Tanjug rekao da su padavine tokom noći pogodile Srbiju i da je trenutno najteža situacija u Kniću i Kraljevu...Vanredna odbrana je uvedena zbog aktuelnih prognoza...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.