Tri osobe uhapšene zbog zloupotreba u osiguranju

Izvor: Press, 12.Apr.2013, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri osobe uhapšene zbog zloupotreba u osiguranju

Zbog tih zloupotreba, kako se sumnja, ADO "Triglav" osiguranje iz Beograda oštećeno je za oko 700.000 evra.

Kako je saopšteno iz MUP-a, slobode su lišeni bivši generalni direktor ADO "Triglav" osiguranje iz Beograda Predrag Bobera (42) iz Batajnice, opština Zemun, bivši direktor sektora za prodaju osiguranja u ADO "Triglav" osiguranje iz Beograda Nenad Kačarević (37) iz Beograda i vlasnica Agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << "Auto Spasić" Parunovac Maja Spasić (40) iz Parunovca. Krivičnom prijavom će biti obuhvaćeni i državljanin Velike Britanije, bivši prokurista u ADO "Triglav" osiguranje iz Beograda, koji više ne boravi u Srbiji, Jan Heroks (Ian Harrocks) (60), bivši pomoćnik direktora sektora u službi za osiguranje motornih vozila u ADO "Triglav" osiguranje iz Beograda Božidar Slavković (35) iz Beograda i vlasnik SZUR "Bambi TXFM" iz Vranja, koji se nalazi u bekstvu, Boban Mitić (30) iz Vranja.

Osumnjičeni Predrag Bobera, Jan Heroks, Nenad Kačarević i Božidar Slavković kao odgovorna lica u ADO "Triglav" osiguranje iz Beograda zaključili su više fiktivnih ugovora sa Bobanom Mitićem iz Vranja između ADO "Triglav" osiguranja Beograd kao zakupoprimca i "Bambi TXFM" Vranje, "ZUR Vlada Mitić" Vranje, agencija "Acikus" Vranje, agencija "Frog" s. Donji Neradovac, opština Vranje, agencija "Pepa" Vranje, agencija "PO Neša" Vranje, agencija "Cvajkoni" Bujanovac, agencija "Kozmo" Bujanovac, agencija "Pišta" Bujanovac kao zakupodavaca.

Nakon toga je ispostavljanjem lažnih faktura od strane Mitić Bobana prema ADO "Triglav" osiguranju za period od 2009. do 2012. godine sa računa ADO "Triglav" osiguranja na račune agencija iz Vranja i Bujanovca izvršeno ukupno plaćanje u iznosu od 42.650.000 dinara.

Pored navedenog osumnjičeni Predrag Bobera i Jan Heroks, kao odgovorna lica u ADO "Triglav" osiguranje iz Beograda zaključili su više fiktivnih ugovora sa Majom Spasić iz Parunovca, između ADO "Triglav osiguranja Beograd kao zakupoprimca i Agencije "Auto Spasić" Parunovac, Agencije "Administratorka" Mačkovac, Agencije "Administrator" Parunovac, Agencije "Registracija" Parunovac, Agencije "Aleksandar minus" Parunovac, Agencije "Coki" Parunovac i Agencije "Auto Stanković" Kapidžija kao zakupodavaca.

Nakon toga je ispostavljanjem lažnih faktura od strane Maje Spasić prema ADO "Triglav" osiguranju za period od 2010. do 2011. godine izvršeno ukupno plaćanje od 22.675.000 dinara sa računa "Triglav" osiguranja na račune navedenih agencija sa teritorije opštine Kruševac.

Na opisani način osumnjičeni su Bobanu Mitiću i Maji Spasić pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 65.325.000 dinara (oko 700.000 evra) na štetu ADO "Triglav" osiguranje iz Beograda, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenja zbog zloupotreba u osiguranju

Izvor: RTS, 12.Apr.2013

Zbog sumnje da su oštetili "Triglav" osiguranje iz Beograda za oko 700.000 evra, uhapšene tri osobe. Najavljene još tri krivične prijave...U nastavku akcije na suzbijanju finansijskog kriminala, policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom iz Beograda, na teritoriji Beograda i Kruševca...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.