Nikolić: Nadam se da će pregovori DS i SPS o vladi uroditi plodom

Izvor: Blic, 31.Maj.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Nadam se da će pregovori DS i SPS o vladi uroditi plodom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da se nada da će Srbija do ponedeljka imati mandatara za sastav nove Vlade, jer je "jasno da nema vremena za čekanje". "Nadam se da će pregovori koje od 6. maja vode Demokratska stranka i koalicija oko Socijalističke partije Srbije uroditi plodom", rekao je Nikolić novinarima u Skupštini Srbije nakon polaganja zakletve. Nikolić ispred Doma Narodne skupštine, uoči današnjeg polaganja zakletve

Nikolić je naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će, ako do ponedeljka ne bude mandatara, nastaviti da "pritiska" političke stranke i da organizuje konsultacije sa izbornim listama koje su ušle u parlament.

On je kazao da želi da sarađuje sa vladom bez obira na to ko će je formirati i naveo da za postojanje kohabitacije moraju da postoje ideje i da ta saradnja nema veze sa privatnim odnosima.

Prema njegovim rečima, ili će predsednik i premijer raditi na istim idejama, ili će ih sučeljavati.

- Neću se ustručavati da pomognem da se rešavaju nagomilani problemi. Potpuno sam otvoren za saradnju, ali ta saradnja mora da bude sučeljavanje ideja. Mogu mnogo da pomognem da Srbija krene napred - poručio je Nikolić.

Tadić i Nikolić danas u Skupštini Srbije

Odgovarajući na pitanja novinara o kohabitaciji, Nikolić je rekao da je gora kohabitacija bila između Borisa Tadića i Vojislava Koštunice, nego između Zorana Đinđića i Vojislava Koštunice.

Nikolić je naveo da više nema političke suparnike jer je, kako je naveo, predsednik svih građana Srbije.

On je rekao da će na inauguraciju 11. juna biti pozvani svi predsednici država, a ne samo iz regiona, kao i predsednik Hrvatske Ivo Josipović i da će, što se njega tiče, "ta komunikacija biti potpuno jasna, otvorena i veoma poželjna".

Podsetimo, Josipović je rekao da će doći na inauguraciju ako se Nikolić odrekne četništva.

On je rekao da mu je državna sekretarka SAD Hilari Klinton sinoć čestitala pobedu.

Nikolić je najavio da će razvijati dobre odnose sa svim susedima i da su mu svi sa zapada, istoka, severa i juga čestitali na izboru za predsednika Srbije.

- Ja sad dugujem da Srbija ima dobre odnose sa svim državama u svetu -

rekao je Nikolić.

Povezane vesti: Demokratama LDP poželjniji partner od URS Mihael Špindeleger: EU ne utiče na koalicije u Srbiji Završen sastanak Tadića i Dačića, bez izjava za javnost Dejanović: Očekujem da DS danas saopšti ime premijera Vučić: Vlada SNS i DS ne bi bila idealno rešenje
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić se seli iz stana, Tadiću rezidencija

Izvor: Mondo, 31.Maj.2012

Tomislav Nikolić nada se da će Srbija do ponedeljka imati mandatara za sastav nove Vlade. Poručio da Tadić, ako postane premijer, treba da ostane u rezidenciji. Nikolić se seli iz stana. Najavio i da će ponuditi konsezus po pitanju Kosova

Nastavak na Mondo...

ZEM-NIKOLIĆ-VLADA

Izvor: Beta Video, 31.Maj.2012

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić: Ja se nadam da će Srbija do ponedeljka imati mandatara (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Nikolić: Nadam se brzom dogovoru DS i SPS

Izvor: Akter, 31.Maj.2012

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da se nada da će Srbija do ponedeljka imati mandatara za sastav nove Vlade, jer je "jasno da nema vremena za čekanje"

Nastavak na Akter...

Nikolić: Nadam se da će DS i SPS imati mandatara

Izvor: Kurir, 31.Maj.2012

Ako ne onda ću morati da "guram" parlamentarne stranke da se pregovori o formiranju vlade, poručio predsednik Srbije..BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da se nada da će Srbija do ponedeljka imati mandatara za sastav vlade I da će pregovori koje Demokratska stranka i koalicija...

Nastavak na Kurir...

Ko će sada da vlada?

Izvor: BKTV News, 31.Maj.2012

Stav predsednika Srbije Tomislava Nikolića da mandat za sastav vlade prvo ponudi DS politički je racionalna i državnička odluka. Prvo, Tomislav Nikolioć time pokazuje da nije osvetoljubiv prema DS, već da je zastupnik opšedržavnog interesa, i drugo, stvara klimu političke stabilnosti, ali i...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.